Nieuwe Vlaamse premie zonneboiler en beglazing | Ecobouwers.be

U bent hier

Nieuwe Vlaamse premie zonneboiler en beglazing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jan De Gols
02/03/2012 - 17:36

Net op het nieuws: Verdubbeling voor nieuwe beglazingpremie via de renovatiepremie, dus die premie waar je minstens 10.000 € kosten voor moet doen, netto belastbaar inkomen 3 jaar geleden maximaal rond de 54000 € of 56000 € (site is al even niet geactualiseerd), anders pech, dus over het algemeen niet voor de jonge gezinnen (tweeverdieners) die net hebben gekocht en willen energiezuinig renoveren. Jammer.
Weet er al iemand details? Volgens het nieuws zijn er een "reeks" maatregelen goedgekeurd. Deze voor glas dus, ééntje voor zonneboiler (hopelijk zijn de modaliteiten voor bekomen van deze premie niet zo beperkend als deze voor beglazing, anders dus wel zeer goed nieuws) en als laatste van deze "reeks": renteloze lening voor energiebesparende maatregelen voor mensen met een "heel laag" (what's in a name) inkomen.
Dus wat verandert er als je oud dubbel glas in dubbel zo goed nieuw dubbel glas wil vervangen? Niks want je krijgt ook nu weer niks meer. Als je voor 9000 € 20 m² enkel glas vervangt: 12 €/m²met een max van 300 €. Niks dus. t 'zelfde als een week geleden. peanuts die niemand meer gaan overtuigen door deze nieuwe maatregel.

13 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
03/03/2012 - 09:13

jan

ik zou niet te hard van stapel lopen, en eerst even wachten tot alle modaliteiten bekedn zijn, 't is nu nog teveel giswerk.

ik hoor ook 500 € /m² voor zonneboilers, da's in mijn ogen gewoon belachelijk.  want weer gaan ze op die mnaier (net als met de PV) het beoogde doel voorbijschieten, nl. energieefficiëntie, die wordt weer genegeerd.  op deze manier vrees ik dat we dezelfde richting uitgaan als in wallonie, nl. dat er installatie s gebouwd worden met de goedkoopste rommel en mooi binnen het budget van de premie.  de efficiëntie is dan maar de helft van een degelijke installatie, maar "'t kost ons toch niks, en dan zijn alle beetjes meegenomen".

afbeelding van thomas-17
03/03/2012 - 09:58

Hoi,

ik denk ook dat we eerlijk moeten zijn, een modale 2 verdiener zal al snel boven die 54000 euro gaan uitkomen, en zal het nu net die mensen  zijn die de centen hebben om dergelijke dingen  te leggen.

Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voordat ze hierop beginnen te kappen net zoals op zonnepanelen.

Tom

afbeelding van Jan De Gols
03/03/2012 - 12:57

 Dat vergeten ze inderdaad alweer, dat de modale 2-verdiener hét doelpubliek is bij uitstek (een gepensioneerde doet deze investering niet, een pas afgestureerde ook niet, die heeft wel andere financiële zorgen). Thomas, je spreekt van "leggen" en dus bedoel  je zonneboiler en niet ramen? Ben je daar zeker van dat die ook via de renopremie zal worden toegepast. De verhogong van de premie voor beglazing wordt inderdaad toegepast bia de renovatiepremie, die voor de zonneboiler vermoed ik "gewoon" via de netbeheerder, of zouden ze dit ook in de renatiepremie inpassen. Laat hopen van niet, anders schiet de maatregel helemaal zijn doel voorbij. Het zijn immers net diegenen die het land, zijn sociale zekerheid en pensioenfondsen rechthouden die kinderen hebben en dus grotere behoefte aan SWW, 

afbeelding van thomas-17
03/03/2012 - 13:03

 Jan,

Ik wou alleen maar reageren op die 54K netto belastbaar.
Zoals ons freya het betaamd, alleen voor de kleine man, niet voor 2 modaalverdieners.

Ik bekijk het wel, ik plan nog een 5-10K investeringen dit jaar, peleltkachel of zonneboiler, of mss nog ites anders.
Ik zie wel, maar hopend oe ik niet

 

tom

afbeelding van Hans Delannoye
03/03/2012 - 17:51

thomas

zal wel frustrerend zuijn als je net boven die grens uitkomt, anderzijds moeten we ook eerlijk zijn, het zijn vooral de kleine inkomens die moeten gesteund worden in dezez tijden van dure energie.  blijft nog de vraag of die kleine verdieners, zelfs met die subsidie zich een kwaliteitszonneboiler kunnen veroorloven.

afbeelding van thomas-17
03/03/2012 - 20:32

 Hans,

 

je hebt gelijk hoor dat vooral de kleintjes moeten geholpen worden.
Maar laten we ook eerlijk zijn, van elke 100 euro die ik nog opslag krijg gaat er 70 euro naar de staat.
Ik subsidieer al genoeg denk ik, om dan te moeten aanhoren dat ik mijn bedrijfswagen (ford mondeo) die ik trouwens 100% zelf betaal en me 9000 euro per jaar kost aan de kant zou moeten laten staan volgens velen hier, wetende dat ik er geen km meer mee rij dan mijn privee wagen en dat ik een dikke profiteur ben. Of dat ge gsc 's die ik krijg op een pv installatie ik meer dan 7euro per wp betaald heb met 21% btw en een terugverdientijd van meer dan 10j een dikke profiteur ben die op de kap van de gemeenschap leeft.

Ik ben zeker een netto bijdrager, jammer dat ik het respect niet krijgt dat een netto binnerijver krijgt met zijn dop of wat dan ook, maar ja dat is naast de kwestie.

 

Tom

afbeelding van Hans Delannoye
03/03/2012 - 23:34

thomas

dat telt voor iedereen, we hebben een systeem dat ons heel veel biedt, maar ook heelveel van ons vraagt.

ik kan me ook niet herinneren dat er iemand jou auto in vraag gesteld heeft, ik begrijp dus ook n iet wat dat als argument kan bijdragen?

je betaalt belastingen zoals de meesten onder ons, moet we daar respect voor betonen, is dat er niet een beetje over?  eigenlijk is het toch niet meer dan normaal dat iedereen zijn deeltje bijdraagt?

afbeelding van landoke13
10/03/2012 - 23:47

sorry hoor

maar RESPECT moet men eerst verdienen

door anderen ook te respecteren

afbeelding van bertvdg
04/03/2012 - 07:16

 Ter info: de zonneboiler premie is niet afhankelijk van uw inkomen. Het gaat over deze premie van EANDIS (of andere netbeheerder) die opgetrokken worden. http://www.eandis.be/eandis/pdf/9021022_Zonneboiler_2012_DataId_8598344_Version_1.pdf

 

De premie voor beglazing gaat via de Vlaamse renovatiepremie geregeld worden en daar houd men wel rekening met uw inkomen. Ik zie alvast dat ik er geen recht zou op hebben en wij zijn nogthans ook maar gewone 2 verdieners.

afbeelding van Hans Delannoye
15/03/2012 - 07:42

bert

vanwaar heb jij die informatie?  want op de website van eandis staat nog altijd 200 €/m².

afbeelding van soapwater
14/03/2012 - 20:09

Pfft... Eén grote aanzwengeling van de economie... "geregistreerd aannemer"...
En de doe het zelver? De PV-installaties, zonneboilers, isolatie, ... die niet door een aannemer geplaatst is, dragen niet bij tot de economie dus geen subsidies? Of toch veel minder.

Wel, ik heb twee dingen laten doen in m'n huis: Zonnepanelen en Ramen.
Voor de Ramen zijn ze drie keer moeten terugkomen wegens slechte siliconen en een lek en de zonnepaneel-cowboys hebben al mijn nokpannen losgerukt en 8 dakpannen gebroken omdat het rap rap moest gaan...

Ik wil maar zeggen: één grote commerce en heeft niks met milieu-bezorgdheid te maken volgens mij. Mensen die er echt mee bezig zijn, zullen wel degelijk materiaal in huis halen.

En dat er een inkomensgrens op zit vind ik ook niet zo vreemd. Als dikke villa's uitgerust worden met zonneboilers voor de zwembaden, PV-installaties voor de sauna en jaccuzi of de high tech computersystemen en home-cinemas. En dan nog eens vrijstelling wegenbelasting voor een semi-elektrische SUV met 300Pk... 
Veel mensen kunnen met moeite een woonst betalen.

afbeelding van Hans Delannoye
15/03/2012 - 07:46

als je zelf plaatst is er geen tewerkstelling.  de aankoop van veelal geimporteerde goederen dragen niet bij tot een positieve handelsbalans.

de inkomensgrens is niet helemaal terecht, omdat vooral die met hun dikke vill's nogal eens inkomen hebben uit kapitaal en niet uit werk, en dus een klein aanslagbiljet.

maar ik ben het uiteraard eens dat in de door jou aangehaalde voorbeelden  de mensen geen recht zouden mogen hebben op tussenkomsten uit de staatskas.

afbeelding van Jan De Gols
17/03/2012 - 08:13

 www.energiesparen.be/node/2939

Men voorziet (eindelijk) strengere eisen voor raamprofielen vanaf 2013, al zorgde de metaallobby er blijkbaar wel nog voor dat 1.7 wordt toegelaten terwijl er al jaren tientallen betaalbare merken 1.3 of beter aanbieden

Het ziet er naar uit dat er voor nieuwbouw dus niet meer komt tvv schrapping. In eerste instantie zeer jammer voor het zonneboilerpotentieel daar.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.