nieuwe verwarmingsketel | Ecobouwers.be

U bent hier

nieuwe verwarmingsketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marc-63
09/02/2006 - 11:07

We hebben op dit ogenblik een SIME HR + ketel van 28 Kw.
Hij is aangesloten op een CV installatie uit de jaren zestig. De aansluitingen op het CV net zijn nog uitgevoerd met buizen van anderhalve duim. Op het CV net zijn ook drie grote convectoren aangesloten (met lamellen) die in putten geplaatst zijn aan de vensters met daarboven roosters.
Omdat we van plan zijn een niewe ketel te plaatsen heeft de installateur ons gezegd dat we zeker geen condensatieketel mochten nemen omdat de minimumtemperatuur van het water minstens 70° moet zijn voor de convectie.
De ketel is enkel voor de verwarming van onze woning.
Heeft hij gelijk? Heeft iemand tips?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van sabbe-1
09/02/2006 - 17:06

Voor oudere installaties wordt een condensatieketel inderdaad afgeraden bij convectoren. Omdat de delta T waarde maar ongeveer 10° is. En gezien je teruglooptemperatuur niet hoger mag zijn dan 56° om te condenseren is dit bij een vertrektemperatuur van 70° niet mogelijk.
Bij recentere installaties met convectoren zou het wel mogelijk zijn om op lagere temperatuur te gaan werken.

Een andere optie is misschien om uw convectoren te vervangen?

afbeelding van pat-8
09/02/2006 - 22:27
pat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.