nieuwe gasketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

mijn stookolie verwarmingsinstallatie is ca 30 jaar oud. Ik wil dit jaar (ook omwille van belastingsvoordeel) overgaan naar een gas condensatieketel.
ik heb enkele offertes gekregen en zowel de installateurs van Atag als van Viessman beweren dat zij de beste zijn in hun soort. heeft er iemand ervaring met deze merken bij aardgas en wat kan je mij adviseren?

Reacties

Ik heb een Vaillant Ecotec +.

Vaillant beweren ook dat ze de beste zijn zoals alle grote merken.

Elk merk zal natuurlijk zijn gerief verdedigen. Heb persoonlijk niet zo'n goede ervaringen met atag, maar dat is ook zo'n twee jaar geleden dat ik ze nog geplaatst heb.
Persoonlijk goede ervaringen met chappee en viessmann.
Denk dat het doorgaans al veel kan schelen als je een installateur hebt die zijn materiaal goed kent, en waar je vertrouwen op hebt...
Groeten, Stijn

Ik heb al tween junkers hangen en voorlopig nog geen enkel probleem. Maar ik dank ook dat het belangrijker is een goede installateur te hebben. Groetjes.

what about Junkers?
Hoor ik toch ook goede dingen van. Geen ervaring ermee, maar overweeg wel voor deze te gaan.

Beste,
Wij hebben sinds een 2-tal jaar een daalderop combifort ketel, en ik kan alleen zeggen dat wij zeer tevreden zijn. Condensatietype, waar een boiler intern zit (koper) en een doorstromer. Dit wil zeggen altijd, onbeperkt warm water, zelfs bij verhoogd debiet. Wij wouden de informatie eerst niet geloven, maar we moeten eerlijk toegeven dat het nie gelogen is. Je moet de site maar eens bekijken, echt intressant.
Groeten
Wim

Wij willen ook onze mazoutketel vervangen door een gasketel en lieten 3 offertes maken. Ze zijn nog niet binnen maar we zitten toch al met een probleem... Twee installateurs stellen nl een condensatieketel voor, de derde beweert dat wij daar niks kunnen mee doen, ons huis heeft een hoogrendementsketel nodig... Waarop moet ik mij baseren om voor het ene of het andere systeem te kiezen???

Alvast bedankt voor uw reacties!!

Wij waren in net dezelfde situatie als jou...
kijk m'n vorige post.

Mvg
Wim

Ik stook al 17 jaar met een ferroli doorstromer (wandtype) in een huurhuis met regelmatig nieuwe, jonge bewoners.
Hij heeft nog nooit gefaald. (Prima onderdelen : grundfoss...) In Italië wordt veel gestookt op gas, waarschijnlijk kennen ze er dus eea van.

pas op, gevaarlijk. soms explodeert da is