Nieuwe condensatieketel plaatsen | Ecobouwers.be

U bent hier

Nieuwe condensatieketel plaatsen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van doortjen
11/12/2012 - 12:29

Valliant, Viessman, Buderus, Bulex, Chaffoteaux et Maury, Remega,.... Een mens zou door de bomen het bos niet meer zien. De ene zegt dat Viessman best is, de ander zweert bij Remeha, nog een ander bij Bulex. Valliant komt over het algemeen er niet zo goed uit, dat leerde ik al uit al wat ik gelezen heb en ook gezien. Te veel problemen mee.

Ik denk er over om mijn 29-jaar oude chauffageketel (merk Chaffoteaux et Maury) te vervangen. Werkt nog steeds prima, maar ik vrees dat die op één of andere dag het zal begeven en ook een hoog verbruik heeft.

Omdat hier toch veel proffesionals zitten, vraag ik me af wat ik best neem. Welk merk? Met of zonder buitenvoeler? Thermostaatkranen op mijn radiatoren plaatsen of niet? Nieuwe thermostaat?

Eén offerte heb ik al. Het betreft een Remega Calenta 28C - 24.10 Kw. Zonder buitenvoeler, met nieuwe thermostaat. Geen thermostaatkranen. Kostprijs incl. btw: ongeveer € 4000.

Goeie keuze of bestaan er betere?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Benji Bombero
12/12/2012 - 10:44

Hey ben zelf installateur en heb over de jaren heen al veel vaillant ketels geplaatst, nooit of weinig last mee.

ikzelf noem het de Volkswagen Golf van de ketels, samen met Junkers. Buderus, Viessman zijn de Rolls Roys... Bulex 1 keer geplaatst, en hope miserie mee, maar dat wil niet zeggen dat de andere toestellen hiervan ook slecht zijn...

het prijsverschil zit wel in kwaliteits onderdelen, maar zoals ze geen slechte auto's meer maken, maken ze ook geen slechte ketels. ze hebben allemaal elektronica en dat is wat er dikwijls hapert...

Dienst naverkoop binnen garantie is heel belangrijk want er zijn weinig installateurs die nog aan de nieuwe toestellen diagnoses stellen. Vaillant is een grote speler en garandeerd een goede service.

Eens buiten garantie moet je bij iedere fabricant diep in het buideltje tasten.

Wat de prijs berteft is het moeilijk om daar een antwoord op te geven. Er zijn teveel onbekende. Waar, hoeveel schouwbuis, extra materialen, verbrandingsattes, keuringsattest,... Best een tweede offerte vragen bij een andere installateur en vragen naar een gedetailleerde offerte, dan weet je ongeveer wat de uren zijn en de materialen.

Succes ermee

afbeelding van hildap
12/12/2012 - 14:58

Eén offerte heb ik al. Het betreft een Remega Calenta 28C - 24.10 Kw. Zonder buitenvoeler, met nieuwe thermostaat. Geen thermostaatkranen. Kostprijs incl. btw: ongeveer € 4000.

 

is dat niet duur voor een ketel die geen 2000euro kost,als hij doorwerkt op 1 dag klaar

afbeelding van banned user
12/12/2012 - 17:50

Nog voor de cv ketel is uitgepakt is er al een winstmarge van 40 à 55 %

3000 euro is meer dan genoeg ,nu er geen fiscale afrek meer is.

Stuur gewoon een uitbesteding van 3000 euro naar verschillende installateurs.

Met  goede beschrijving in offerte van  gebuikte materialen en garantie

Nadien kan je dit laten nakijken door iemand met kennis van zaken.

Ik zou durven gaan voor 2500 euro

 

Ps  er lopen twee te zelfde topics

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.