Nieuwbouwproject - CV-kachel + zonnecollectoren - referenties installateurs | Ecobouwers.be

U bent hier

Nieuwbouwproject - CV-kachel + zonnecollectoren - referenties installateurs

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van KeesBolletra
06/11/2014 - 19:51

Hallo,

Sedert een maandje of zo zijn we gestart met de architect aan het uitwerken van ons nieuwbouwproject. Een belangrijk deel daarvan is het uitzoeken van hoe we de energiehuishouding willen doen. We streven naar een BEN woning (

8 Reacties

Reacties

afbeelding van Kortrijkzaan
07/11/2014 - 11:41

eens contact opnemen met Ecotechnieken. www.ecotechnieken.be. Die  firma heeft een heel goede kennis van zulke systemen. en is  niet  zo heel ver af van Roeselare

Beste,

Sta mij toe om ook onze onderneming voor te stellen voor het uitwerken van u project. Wij zijn gevestigd in Heuvelland (Dranouter)

www.renderstegelkachels.be  info [at] renderstegelkachels [dot] be 

Ik maak graag tijd vrij om op u vragen te antwoorden.

Met vriendelijke groeten Hans Renders 

afbeelding van Griet en Stefan
28/11/2014 - 08:54

Ik zou alsvolgt werken.  Heel die techniek kerstboom zou ik schrappen.

Zeker als er gas in straat aanwezig is.  Zet dan een eenvoudige cv op gas en vloerverwarming.  Het vrij gekomen geld kan je dan investeren in goede isolatie k25 of lager.  

afbeelding van fjacobs
28/11/2014 - 12:04

Ik zit met hefzelfde idee als de ts.

Zelf denken we over de aquainsert van Lohberger, details van de installatie zijn nog niet verder uitgewerkt.

http://www.stookgoedkoop.nl/files/lohberger_aquainsert_be-nl-2011.pdf

kost wat, maar je bent onafhankelijk van gas en marktprijzen. Indien je meer comfort wil stook je meer op pellets, wil je werken voor je geld te besparen, stook je meer met blokken.

 

Enig bedenking momenteel is het idee van de overheid om ons te gaan belasten op de CO2 uitstoot. Dan zit je met deze ecologische systemen eigenlijk belachelijk slecht. Terwijl ze 100% CO2 neutraal zijn. Heeft hier iemand al meer info over?

Binnen het EPB-gebeuren is dit nog onbekend wat me voorlopig heeft doen kiezen voor een simpele gasinstallatie om dan later een alternatief er bij te zetten.

 

 

afbeelding van Griet en Stefan
28/11/2014 - 13:20

Zet nu een cv op gas en investeer fors in isolatie.  Ik denk aan min 25cm dak', 15cm muur en 15cm vloer.  Beperk de raamopp, bouw geen aquarium, zet ramen en zonnewering op strategische plaatsen, bouw compact en simpel.  Geen inpandige isolatie.  Zo bekom je makkelijk k25 of lager.

En na 15j als uw gasketel versleten is, kan je nadenken over andere cv oplossingen die dan goedkoop in stoken zijn.  

De gasprijs zou de komende 5j in prijs zakken, dus waarom twijfelen.  Ecologisch gezien is het beter een k25 op gas stoken, dan massas hout en pellets verkwisten om een k40 warm te houden....

afbeelding van robin demey
28/11/2014 - 17:58

Volledig mee akkoord. Zolang je niet op PH-niveau zit, zou ik die dure technieken niet toepassen.

afbeelding van brother paul
28/11/2014 - 17:16

je moet vooral kijken naar 

Solvis, die hebben een keigaaf systeem, komt erop neer dat de brander in het buffervat zit, dat het rendement gewoon maximaal is, en dat de sturing keioptimaliseerd is. Maar het is niet goedkoop, kost dik 15.000euro om u zo te verwarmen.

http://www.solvis.de/privatkunden/solarheizung.html

ze zijn verleden jaar gestart

en dan een speler die al langer bezig is 

paradigma

http://www.paradigma.de/solaranlage

 

En hier de lijst met Solvis verdelers

http://www.solvis.be/index.php/nl/vind-een-solvis-verdeler

Paradigma contacteren kan ook geen kwaad

http://www.paradigma-benelux.com/over-ons/

 

afbeelding van Solvis
05/12/2014 - 16:54

Beste forum bezoekers

Ik ken dit forum al geruime tijd en als ik eens wat tijd heb lees ik soms wel enkele topics. Hoewel ik me had voorgenomen om me niet te registreren gezien ik zelf zaakvoerder ben en misschien niet neutraal genoeg ben ivm sommige discussies die men hier soms heeft over de diverse technieken die momenteel op de markt zijn heb ik me nu toch geregistreerd.

Het is niet mijn bedoeling om hier enkel wat reclame te komen maken ( alhoewel er hier verschillende zijn die wel een heel uitgesproken voorkeur hebben voor bepaalde technieken en merken ) maar ik wil toch enkele zaken duidelijk maken ivm Solvis.

Wij zijn in België inderdaad nog niet zo heel lang op de markt maar in Duitsland zijn wij een van de belangrijkste spelers op de markt betreffende thermische zonne systemen en dan heb ik het niet over een zonneboiler voor sanitair warm water want dit hebben we zelfs al geruime tijd niet meer in het gamma.

Solvis werd een paar jaar geleden ingevoerd door een andere firma ( gespecialiseerd in fotovoltaische systemen ) en plaatste deze vooral zelf, wij werken nu enkel samen met erkende vakbedrijven die niet alleen snel geld willen verdienen maar eerst het systeem voldoende leren kennen door het volgen van een opleiding.

Wij ondervinden wel dat de meeste installateurs argwanend zijn tegenover nieuwe merken en technieken en zich niet realiseren dat de meeste traditionele merken een zekere achterstand hebben tov van andere gespecialiseerde merken. De meesten hebben dan ook nog eens te weinig tijd om zich echt goed te informeren omtrent deze nieuwe technieken. 

Ik wil Brother Paul bedanken voor zijn positieve inbreng over Solvis maar ik weet niet waar hij het aankoop bedrag vandaan haalt. De prijs van een Solvis installatie hangt uiteraard van veel factoren af; Indien het om een grote installatie gaat zijn wij meestal niet duurder dan traditionele merken, integendeel zelfs.

Als je een vergelijk maakt tussen een condenserende gaswandketel + zonneboiler en een SolvisMax met ingebouwde brander zullen wij uiteraard iets duurder zijn maar de besparing ( en levensduur ) is dan ook een heel stuk groter.

Als je echter een vergelijk maakt met andere verwarmingsondersteunende thermische zonne-systemen zal het prijsverschil al een stuk minder zijn.

Een groot misverstand is ook dat thermische zonne-systemen enkel interessant zijn met lage temp verwarmingsystemen, dit is een argument dat sommige concurrenten vertellen aan klanten om miet voor solvis te kiezen maar voor een gewone zonneboiler met wandketel.

Aan de mensen die interesse hebben zoals de topic openers kan ik enkel zeggen stuur gerust een mailtje naar info [at] solvis [dot] be en u kan een vrijblijvende offerte ontvangen of een bezoek ter plaatse is uiteraard ook mogelijk

Wij hebben ook al verschillende referenties in combinatie met cv houtkachels ( de sturing is voorzien in de solvis regeling )

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.