Nieuwbouw verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Nieuwbouw verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van yoeri van de moortel
22/08/2005 - 12:53

Hallo,

Wij zijn op het ogenblik bezig aan de plannen voor het bouwen van een nieuwbouwwoning. Qua verwarming zouden we opteren voor vloerverwarming en indien nodig bijverwarmen. Een keuze die we nog moeten maken is of we een warmtepomp gebruiken of niet. Hierover heb ik toch nog een aantal vragen ...

Welke watertemperatuur moet een boiler hebben voor warmwatervoorziening ? Is een warmtepomp hiervoor voldoende ? Op welke manier kan ik best bijverwarmen ? Is een ventilatiesysteem noodzakelijk ?

Heb al het één en ander gezien over extra isoleren, balansventilatie, ... maar wegens budgetaire redenen wens ik dit toch te beperken tot het absoluut noodzakelijke ...

Ik weet dat ik vrij veel vraag in één keer. Wil gewoon weten waar jullie gestart zijn bij het bouwen van een woning met een beperkt budget...

Alvast bedankt,
Yoeri

2 Reacties

Reacties

afbeelding van ¨pierre
22/08/2005 - 14:36

Ik begrijp je vraag niet helemaal. Je spreekt over vloerverwarming en dan over sanitair water. Je wilt ook bijverwarmen? Je gaat je vloerverwarming toch met iets opwarmen.

Als je budget beperkt is neem dan geen warmtepomp en steek meer isolatie, zal veel goedkoper zijn want je gaat een kleinere ketel en minder vloerverwarming nodig hebben. Je bouwkost zal minder zijn en per maand zal je ook minder betalen aan energiekosten dan met een warmtepomp.

Met je ketel kan je ook je sanitair water opwarmen, met een boiler of zonder. Meer info op dit forum

Naar ventilatie is er maar 1 ding, je moet ventileren. Daarvoor bestaan verschillende methodes. Als je de goedkoopste wil: alle ramen 10 minuten openzetten. Ventilatierooster is een zeer slecht idee, meer info op dit forum.

Gtx, Pierre

afbeelding van yoeri van de moortel
22/08/2005 - 14:55

Heb idd blijkbaar 2 zaken door elkaar gehaald ...

Bedoeling is vloerverwarming te gebruiken in combinatie met een warmtepomp of een condensatieketel.

Zal eerst nog eens wat verder zoeken / lezen op het forum ... alvast bedankt voor de reactie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.