nieuwbouw houtskelet (architect/studiebureau?) | Ecobouwers.be

U bent hier

nieuwbouw houtskelet (architect/studiebureau?)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van HVH
26/03/2006 - 15:21
HVH

Wij gaan over 2 jaar bouwen, maar willen in de komende 2 jaar ons informeren en de plannen af hebben.
Bij de bouw willen we zo veel mogelijk zelf doen, dus gaan we niet voor sleutel-op-de-deur.

Nu hebben wij de vraag : gaan we met een soort studiebureau werken (zoals Scheldimmo) of met een architect en aparte aannemers?
Kent er iemand nog bedrijven zoals Scheldimmo?
Wat raden jullie ons aan en welke ervaringen hebben jullie.
Alvast bedankt voor de reactie.
(mailen kan ook naar hans [dot] vanh [at] gmail [dot] com)

8 Reacties

Reacties

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
26/03/2006 - 16:00

hans,

alleszins met studieburo/aannemers/architect die thuis zijn in laag-energie-houtskeletbouw, zou ik zeggen , anders is de kans op teleurstelling wel groot .
laat ook eens weten in welke regio die werf van je zou plaatsvinden ?
dat kan helpen om mensen te vinden ...

vriendelijke groeten,
bart humbeeck

afbeelding van HVH
26/03/2006 - 20:15
HVH

Ja, dat ben ik vergeten te typen : wij zijn van het Gentse afkomstig, maar zouden bouwen in Galmaarden (naast Geraardsbergen)

m.v.g.

Hans

afbeelding van digitaloverdose
26/03/2006 - 21:32

Ik denk dat Vetoplan dat ook wel kan doen maar ik ben ni zeker.

Ik ken ze van hun samenwerking met de SOD firma Arkana maar daar staan ze dus los van, althans dat is wat mij tijdens het gesprek werd duidelijk gemaakt. Arkana is wel een HSB bedrijf dat vaak een beroep doet op Vetoplan. Die laatste is dan weer een soort van ontwerpbureau.

http://www.vg-consult.be/

afbeelding van stan-3
08/04/2006 - 16:35

middag,

in Gent is er een zeer goede architect/studieburau Alexis Versele,de man is reeds jaren ervaren met low en passiefhuizen.

voor zelfbouwers is houtskelet een vrij snelle manier van bouwen. evt kan er geprefabt worden in atelier. zodat mijn op zeer korte tijd onder dak staat (vrij economisch bouwen). als men echt wil overgaan naar een passiefhuis, is het miss aangewezen om toch enkele studies te laten doen op voorhand. zo is er in Drongen een bureel (weet zijn naam niet) zie vzw passiefhuis, de man zijn eigen woning staat ook op het net.

Mensen die kiezen voor passiefhuizen zou ik aanraden om toch eens de oogkleppen te verweideren, en openminded te staan voor alternatieve ideeën, laat ik zeggen dat het een levenswijze/keuze is

hopend u van dienst te zijn geweest.

afbeelding van Hans Delannoye
09/04/2006 - 20:43

Stan

Ik wil Alexis z'n kunnen niet minimaliseren, maar om nu te beweren dat ie "reeds jaren ervaren met passiefhuizen. " is toch wel de waarheid geweld aandoen. Hij is nu wel met een paar PH-projecten bezig. Maar er zijn nog wel een paar architecten met veel meer ervaring op dit gebied.

Als je een PH wil bouwen is het minstens nodig de PHVP te maken, en best de PHPP. Het eerste pakket geeft je een idee of je in de buurt kan komern van PH, het tweede pakket (veel uitgebreider en moeilijker) geeft je zekerheid.

" zo is er in Drongen een bureel (weet zijn naam niet) zie vzw passiefhuis, de man zijn eigen woning staat ook op het net. "
Ja, maar dat huis is geen passiefhuis, het haalt de vereisten niet! Maar het is een leuk ontwerp, en een zeer goede LEW.

" Mensen die kiezen voor passiefhuizen zou ik aanraden om toch eens de oogkleppen te verweideren, en openminded te staan voor alternatieve ideeën, laat ik zeggen dat het een levenswijze/keuze is "
Ik weet niet of dit nu een pleidooi voor of tegen PH is, kan je dat wat duiden?

Hans

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
09/04/2006 - 21:47

en TOCH is het NIET DE BEDOELING van dit forum om publiciteit te maken voor deze of gene .
dat is een ongeschreven regel van dit forum .
enkele namen zijn WEL bekend, maar dat is omdat ze (misschien mede door hun actieve deelname aan dit forum) ondertussen halve media-figuren zijn geworden .

er zijn heel wat professionelen actief in de sector , voor namen met je om te beginnen op www.vibe.be of www.passiefhuisplatform.be zijn , da's alvast een goed begin ...
maar dat wist je natuurlijk al als je wat rondgeneusd hebt op dit forum .

vriendelijke groeten,
bart humbeeck

afbeelding van geert van den berge
22/04/2006 - 10:33

De Man van Drongen is een klant van ons (PLOT-it, wij doen planafdrukken). Wij hebben al vele van zijn projecten gezien en volgens ons is ie wel heel goed bezig.

Hij heeft samen met zijn vrouw en nog een vennoot een architectenbureau. Ze doen zowel klassieke bouwmethoden als Passief (zoals hun woning in drongen)

bij deze de gegevens :
Denc! studio
Bram De Bruycker en Delphine Deceuninck en Bart Cobbaert
www.denc-studio.be

afbeelding van Hans Delannoye
22/04/2006 - 19:30

Geert

De architect van het huis in Drongen is iemand anders. Maar wij proberen geen namen te noemen, want daar wordt dan binnen de kortste keren misbruik van gemaakt. Mag ik je dus vragen dat te respecteren. Er zijn kanalen genoeg voor LEW en PH-bouwers, de website van o.a. het passiefhuisplatform geeft dat soort informatie.

Hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.