nieuw dak | Ecobouwers.be

U bent hier

nieuw dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert-58
08/02/2007 - 21:32

ben aan een nieuw dak toe, zou het niet wijselijker zijn om tergelijkertijd dan de zonneboiler en pv-panelen te laten inwerken en zo dakwerken te combineren, dak staat pal zuid, kan dit de kosten van de werken ergens verminderen? was zowieso van plan zonneënergie toe te passen

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Jan De Gols
09/02/2007 - 13:46

zonneboiler in het dak inwerken spaart dakpannen (en mijn dakwerker heeft ze geplaatst voor de prijs van de dakpannen die hij niet moest leggen, dus hoogtewerker uitgespaard). PV steeds bovenop de pannen (rendement daalt als temperatuur van panelen boven 25° stijgt), zodat de wind ertussen nog een weinig kan koelen. Bij nieuw dak: Celit 4 d onderdak niet vergeten ipv biplex of menuiserite. zie andere threads op forum.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.