nederland bedroevend....... | Ecobouwers.be

U bent hier

nederland bedroevend.......

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van paul_32
17/01/2008 - 09:02

De EC vindt het tijd om ook een uitspraak.
De EU moet in 2020 20% van alle energie duurzaam produceren.

Dat kunnen we alleen maar toejuicchen. Hoe het nu is gesteld is een ander verhaal, we zitten in de EU gemiddeld op 8,5%. ( hopelijk is de pellets centrale van Electrabel daar niet ingerekend )

Nederland is vermeldenswaardig, ze zitten al op 2,4% ver onder de maat nederland!
En wat vinden de nederlanders daar zelf van? Ach, wij stoten al jaren veeeel minder CO2 uit dan andere landen, wij zitten goed.
Das makkelijk gedaan van nederland, ze kopen hun stroom in frankrijk, is de uitstoot ook voor rekening van frankrijk, simpel toch?

Wie nederland regeert weet ik niet, maar ik vermoed dat het enkele hooggeplaatse lobbyisten zijn van de energieFa's. de voorzitter van de overkoepelende organisatie is trouwens een oud politicus uit den haag.
Op kamervragen waarom de nederlandse stimulering voor duurzame energie regeling om zeep is geholpen, is een zwak rapportje gekomen, met onduidelijke taal.
Op kamervragen waarom de EEG in Duitsland zo'n succes is, en waarom dat succes hier in NL niet kan, is weer een rapportje gekomen, met weeral onduidelijke taal.

Ik schaam me soms een ollander te zijn.

8 Reacties

Reacties

afbeelding van rene-11
17/01/2008 - 10:19

Paul,

Je schamen is niet nodig. Elk land heeft zijn eigen voor en nadelen. Mijn ervaring met Nederland is dat dit land een heel krachtige en invloedrijke lobbys kent welke de politiek goed bewerken.

Energiemaatschappijen hebben gemeenten als aandeelhouders en maken nu deel uit van evt grote veranderingen.

D.w.z. duurzame energiebronnen en hun consequenties liggen nu op hun bord. Het zal gelijk effect hebben op accijnzen als ze bijv besluiten decentraal elektriciteit te gaan produceren. (zonnepanelen, mini wkk etc)

Als bedrijf wil je niet graag een toekomst uitstippelen waarin je aankondigd dat je over 5 jaar 50% minder omzet genereerd omdat klanten hun dienst zelf gaan uitvoeren.

Het rijk is te veel deelgenoot van dit proces en is nu daardoor verlamd om maatregelen te nemen.

afbeelding van paul_32
17/01/2008 - 10:43

gelijk heb je wel rene........

afbeelding van ah
18/01/2008 - 20:34

Zo zie je maar weer wat overheidsbemoeienis, hoe goed bedoeld wellicht ook, de boel weer eens danig overstuur helpt.

2 jaar terug moest iedereen voor de MEP wkk's gaan bouwen, plotsklaps werd per direct de regeling afgeschaft en bleven velen met half afgebouwde projecten en aanvragen zitten.

Maar doen ze het in duitsland met de EEG dan beter? Door die regeling moeten de energiebedrijven de komende 20 jaar voor enorm hoge bedragen pv stroom terugkopen waardoor er niet geinvesteerd kan worden in werkelijk rendabel duurzame energie op het moment dat dat werkelijk nodig is. Ondertussen vinden de pv producenten het best, hebben hun verouderde techniek voor 5 jaar lang ondergebracht en zijn uitverkocht. EN heeft men niet begrepen dat 1000 euro ´subsidie´ op pv veel minder effect heeft dan bijv. 1000 euro investeren in isolatie

De burgers worden nu gedwongen een niet rendabele en niet effectieve en niet eficiente installatie aan te leggen met geld dat milieutechnich veel beter aangewend had kunnen worden. Er zijn huizen met 120 m2 pv op het dak en enkel glas.... Zucht...

Mvg Arnold

afbeelding van paul_32
22/01/2008 - 12:25

arnodl, is dat je persoonlijke visie of heb je dat ergens vandaan?

Volgens mij is er geen duitser die jou mening deelt hoor.

De EEG staat niet alleen, er zijn volop subsidies voor projecten om te isoleren, het renovatietraject. Maar eerlijk gezegd moet ik de infor erover nazoeken, ik kan je dus geen links geven. Zal er zeker eens aandacht aan geven.

afbeelding van maarten 1
23/01/2008 - 10:30

paul , nederland is inderdaad bedroevend als het over enegie gaat.
ik had in nederland wat zonpanelen gekocht en geinstalleerd.
de dag dat mijn panelen stroom leverden zit ik 'savonds met formulieren voor mij om de mep aan te vragen , hoor ik op het nieuws dat de mep is afgeschaft !!
ik ben u even voor mijzelf aan het rekenen gegaan en ben toch wel tevreden met mijn bijdrage .
zie mijn draadje "wat bespaar ik "
grt maarten

afbeelding van paul_32
23/01/2008 - 10:54

Maarten, en gelijk heb je.
Ik hang een beetje de visie van wouterlood aan. JE kan je stroom ipv kopen bij het energiebedrijf, ook zelf produceren. De kosten zullen voor jou ongeveer wel gelijk spelen, zeg in 15-30 jaar, het nadeel is dat je de energie in 1 keer moet betalen, terwijl je bij je energiebedrijf gespreid betaalt.

Alleszins is het denk ik beter om zodoende "onafhankelijk" te zijn.

afbeelding van ah
23/01/2008 - 19:08

Paul

De duitsers die de pv op t dak hebben liggen delen mijn mening zeker niet nee, die maken een leuk rendement; ik ken mensen die er meer mee verdienen dan met de rest van hun agrarisch bedrijf...

Maar je vergeet 1 ding: dat leuke rendement op veel te dure panelen groeit niet aan een boom maar wordt door alle duitsers betaald en door niemand anders.

Maar ik deel wel je mening dat het hier ook niet veel soeps is, beter een overhed die zich constant en stabiel (te) veel bemoeit dan 1 die elke 2 jaar het roer 180 graden omgooit

Mvg Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.