Natuurverf | Ecobouwers.be

U bent hier

Natuurverf

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eric-10
26/10/2005 - 19:16

Graag had ik van jullie geweten wat gedacht wordt van natuurverf. Deze verf zou ademend werken, maar kan deze (na "voldoende" gedroogd te hebben in een nieuwbouw) direct toegepast worden op de binnenmuren?

Graag jullie reacties.

5 Reacties

Reacties

wij hebben natuurverf direct toegepast op de geplamuurde fermacellplaten.
kalkverf op een paar muren
plafonds en alle witte muren met "Witte dispersieverf op basis van Water, zonnebloemolie, houtolie, krijt, talk (zonder asbest), cellulose, methylcellulose,
borax, schellak, siccatief (zirkonium, calcium, kobalt), titaanwit."

leemverf is ook zeer geschikt voor zo een toepassingen.

natuurverf is zoiezo al beter ademend; leemverf werkt lichtjes vochtregulerend; kalkverf werkt vochtregulerend én zou ontsmettend werken.

groeten,
christophe

afbeelding van mathieu-1
27/10/2005 - 22:42

Heb ook natuurverf gebruikt. Zeer tevreden. hHeb wel primer (ook natuurprodukt) gebruikt, zowel op nieuwe als reeds geverfde wanden.

afbeelding van eric-10
28/10/2005 - 11:48

Bedankt voor de reacties.

Ik begrijp ook dat natuurverf niet zo dekkend zou werken, is dit waar?

M.vr.gr.

Eric

eric,

wij hebben met 2 lagen een perfecte dekking! het uitplamuren van de fermacell was door een schilder gebeurd, en die raadde ons aan van daarop nog eens met een primer + 2 lagen verf te werken (hij bedoelde dan traditionele producten). maar wij hebben dus op zijn plamuursel gewoon 2 lagen witte afwasbare natuurverf gezet, en het resultaat is goed hoor! ook de kalkverf hebben we in 2 lagen aangebracht. dat is allebei heel goed dekkend!

groeten,
christophe

afbeelding van marijke-1
03/02/2007 - 13:21

Hoi Christophe,

Bedoel je met kalkverf, de kalkcaseine verf?

en welk merk heb je gebruikt van de kalkverf?

Ben benieuwd...

Marijke

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.