nachtverlaging boiler | Ecobouwers.be

U bent hier

nachtverlaging boiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pat-6
26/09/2006 - 13:59

Weet iemand of het zinvol is om een warmwaterboiler (goed geïsoleerd vat, warm water wordt via de chauffageketel aangemaakt) 's nachts tussen 23 en 06 uur via het klokprogramma uit te schakelen. Dit lijkt op het eerste zicht wel zinvol om energie te besparen, maar ... De boiler koelt dan ook tijdens deze uren af en dient in verhouding te worden bijgestookt. Indien het niet uitgeschakeld wordt dan gaat hij maar afkoelen tot een bepaalde minimumt° en slaat dan aan.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van dré-1
27/09/2006 - 01:29

Volgens Test-Aankoop haalt de nachtelijke uitschakeling niet veel uit.

afbeelding van mon jansegers
27/09/2006 - 07:23

Pat, isoleer je boiler met 2Ocm extra isolatie, dit vermindert je elec. verbruik met de helft. Het nachttarief is ook minder duur (hangt af van je leverancier). Heb dit jaren geleden ook zo gedaan. Ondertussen vervangen door een zonneboiler gekoppeld aan haard en een weerstand.
Mon

afbeelding van mon jansegers
27/09/2006 - 08:04

Sorry Pat, ik heb niet goed gelezen. Toch blijft het extra isoleren een must.
Mon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.