Nachttarief nu ook in het weekend | Ecobouwers.be

U bent hier

Nachttarief nu ook in het weekend

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hans-26
06/09/2006 - 21:33

Nieuwsbericht

Vandaag heb ik in het nieuws gehoord dat we vanaf januari ook in het weekend kunnen gebruik maken van het nachttarief. Natuurlijk enkel geldig voor diegene die een dubbele teller staan hebben.

Nuon is echter nu al van de partij om dit aan te bieden.
De andere zullen op de verplichting wachten.

Volgens Kris Peeters wordt er per gezin een besparing van 50 euro op jaarbasis verwacht. Of dat de moeite is.

11 Reacties

Reacties

afbeelding van guido-13
06/09/2006 - 22:07

als je het krap hebt zul jeniet zeggen wat is nu 50 €, dit is iedere week een euro bij, als je van 40 euro in de week met 2 moet leven is dat een klein brood meer, als je werkt heb je vlug iets meer dan kun je het in een etentje investeren of dergelijke, maar niet iedereen kan werken zoals sommigen wel zouden willen, er zijn er dan ook die het niet intreseert, dat is dan wat anders, ik moet ook een beetje uitkijken, en zal het gebruiken in alternatieve energie, dat brengt dan alweer op, het is maar hoe je het bekijkt.

afbeelding van Tomsworld
07/09/2006 - 13:32

Dit gingen ze begin dit jaar al veranderen maar het is een jaar uitgesteld 'om de producenten tijd te geven om zich aan te passen' maw. zodat ze rustig de tarieven voor nachtverbruik kunnen verhogen.
Best toch even goed narekenen wat het effect zal zijn op je rekening.

afbeelding van jan-115
07/09/2006 - 13:22

Vermenigvuldig eens je totaal (jaarverbuik) à kilowatts (ongeacht dag of nachttarief) x 6 ouwe Belgische frankskes (per kilowatt) en vergelijk je huidig factuurbedrag met het bekomen resultaat, als dit aanzienlijk lager is...

1 adres : Ecopower. 0,15 Euro/kilowatt all inclusive
klinkklaar helder tarief 0,15 Euro gegarandeerde vaste prijs niks meer, niks minder (meterhuur, taksen en godweetwat-toeslagen allemaal inbegrepen)
en 100% propere energie (geen nucleair of ander "stof")
contract van onbepaalde duur, dus probleemloos tussentijds opzegbaar

Vree content van ;) Johan

afbeelding van peter-37
11/09/2006 - 21:11

helaas zijn dit maar schijnmaatregelen... mijn energieleverancier laat het volgende weten via hun website:

"Indien de overheid beslist dat het weekendtarief ook voor u van toepassing is, wordt voor een dag- en nachtmeter de dag energiekost 8,20 c€/kWh en de nacht energiekost 4,98 c€/kWh en blijft bij een dagmeter de energiekost ongewijzigd."
huidige tarieven zijn respectievelijk 7.10c€ en 4.44c€ (geleverd via intergem)

welk nut heeft dergelijke maatregel dan volgens u??? volgens mij geen...

groeten

peter

afbeelding van eric de bleser-1
13/09/2006 - 12:52

Heeft er ook al eens iemand bij stilgestaan dat hiermee "de afschrijvingstermijn" van de PV-installaties verhoogt doordat nu de meter 2 dagen per week terugdraait "aan halve prijs" ipv aan dagtarief? Dit laatste is uiteraard enkel geldig bij diegenen die een 2-voudig tariefmeter hebben geïnstalleerd.

Eric

afbeelding van wim knapen-1
05/10/2006 - 21:44

Beste mensen

Ik reageer wel redlijk laat maar kan het niet laten. Doordat ik met een warmtepomp verwarm ligt mijn elctriciteitsverbruik vrij hoog. Hierdoor wordt het systeem van ecopower voor mij te duur. Ik doe nu alle moeite om mijn verbruik te drukken en koop groene stroom bij Nuon.

Een eerste ontgoocheling krijg ik wanneer deze stroom mee opslaat samen met de olieprijzen. Ik weet ook dat groene stroom enkel duurder is omdat anders bijna iedereen deze zou aankopen en er dan echt te weinig van zou zijn, maar een mens blijft hoop koesteren nietwaar? Mooi meegenomen zou het sluiten van alle andere vervuilende centrales zijn.

Nu komt de fantastische weekend actie. Ik ben direct gaan kijken op hun site en zoals gevreesd moet je het zelf aanvragen als je zo snel mogelijk wil profiteren van deze prijzen, maar wat schetst mijn verbazing als ik hier ook nog lees dat groenestroom niet kan genieten van deze actie. Is er misschien geen zon wind of biogas in het weekend? of hebben ze de weekend groene stroom nodig om de tekorten van de week op te vangen. Als ik kan ben ik alvast zo snel mogelijk klant af bij een bedrijf dat ons enkel gebruikt om er zelf rijker van te worden en een positief imago op te bouwen.

Ik hoop dat ik nog veel mensen kan bereiken en dat we samen een vuist maken tegen de uitbuiting van het milieu.

Ecopower ik kom eraan

vriendelijke groeten

afbeelding van jef v
05/10/2006 - 23:48

Dit laatste is uiteraard enkel geldig bij diegenen die een 2-voudig tariefmeter hebben geïnstalleerd.

En niet zijn aangesloten bij een leverancier met enkelvoudig tarief (ecopower bvb).

Mooi meegenomen zou het sluiten van alle andere vervuilende centrales zijn.

Met een warmtepomp verwarmen gaat hier zeker niet helpen.

afbeelding van guido-13
06/10/2006 - 09:13

Dit is nog maar eens een bewijs dat ieder werkt naar zijn zak ze schenken iets als je wilt, maar je moet het wel gezien of gehoort hebben en dan moet je het dan nog zelf aanvragen, een algemeen signaal vanuit de centrale is toch zo gemakkelijk, maar ze gaan het weeral eens voor enkel de geleerdere en attente personen doen, de minder geletterde vallen weeraleens uit de boot, want niet iedereen begrijpt wat er geschreven wordt en hebben zeker bondige uitleg nodig en dan nog moeten ze hulp krijgen.

afbeelding van Tomsworld
06/10/2006 - 09:41

De maatregel gaat uit van de Vlammse regering: m.a.w. er is een verplichting om het nachttarief voor het ganse weekend te activeren.
Hiertoe moeten de netwerkbeheerders de sturing van de dag/nacht meters aanpassen zodat vanaf vrijdagavond 22u (of 21u) tot maandagmorgen 07u (of 06u) alle verbruik geteld wordt door de meter voor het nachttarief. Iedereen met een dag/nacht elektriciteitsmeter (dubbel telwerk) zal dus automatisch meegenieten van deze maatregel.
Dit voor wat het meten van het verbruik betreft.

Ander punt is de facturatie: m.a.w. welke tarieven worden gehanteerd voor dag- en nachtverbruik? Dus nogmaals: kijken wat je leverancier aanrekent voor dag- en nachttarief en even narekenen...

afbeelding van guido-13
06/10/2006 - 12:34

Guido,
Bedankt voor de info.
De informatie klopt niet helemaal.
Je moet onderscheid maken tussen 2 dingen:
- Indien je kiest voor groene stroom, de nuon nature, heb je vanaf januari
2007 wel recht op nachttarief in weekend (indien je een tweevoudig uurtarief hebt), dit is een aktie die door de overheid wordt gedragen, dus iedereen heeft daar recht op, zelfs de groenen (hum).
- Het extra voordeel van 3 u per dag aan nachttarief , dit is de weekendplus, en dit is een stunt die nuon zelf voorstelt en bekostigt om extra klanten te werven, die is niet van toepassing voor de groenen, voor nuon nature. Deze aktie is volgens mij zeker niet van blijvende aard, en zeer onlogisch. Nachttarief is ingevoerd om het hoge verbruik te verschuiven naar periodes dat bedrijven minder aktief zijn zodat de netten minder belast werden en er minder investering nodig is om het netwerk aan te passen . Met deze plus-aktie is het om 't even wanneer je je was doet of droogkast aansteekt,... je krijgt een vast percentage (ca 20.5%) van je dagverbruik aan nachttarief. Opgelet, dit percentage wordt bepaald door Nuon.

Dit is een goede stunt waardoor weer heel wat verwarring zal ontstaan en waardoor de facturatie nog onbegrijpelijker zal worden dan voorheen.

jenny

afbeelding van JLius
18/10/2006 - 08:56

Ecopower klanten hebben een aantal maanden geleden een brief gekregen waarin ecopower het volgende voorstelt:

Zij hebben bij een aantal installateurs van zonnepanelen een prijs bedongen en bieden die nu aan aan hun afnemers. Je kan 1) ecopower de investering laten doen en betaalt 20 jaar lang slechts 10 eurocent per kwh. Daarna is de installatie van jou. Of 2) je doet de investering zelf. De 'overschot' als die er is verkoop je terug.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.