muurisolatie bestaand huis | Ecobouwers.be

U bent hier

muurisolatie bestaand huis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van harry
25/05/2006 - 16:09

hallo allemaal,

We hebben een vrijstaand huis zonder muurisolatie maar met een zgn "isolerende" binnenblok 19cm, spouw 5cm. Ik ben niet zo overtuigd van de isolatiewaarde en wil de spouw laten vullen.

2 interesante vullingen gevonden, murisol (samengesteld op basis van ureumformaldehyde harsen, verkoper: Noten) en pur (verkoper Technisol).

Pur is ongeveer 50% duurder dan Murisol maar heeft volgens een diagram dat ik op deze site aantrof 30% hogere isolatiewaarde. Voordeel van Murisol zou zijn dat bij opdroging het goedje tegen de binnenmuur zou trekken en zo een centimeter opening tegen de buitenmuur zou creeeren. Dat klinkt goed ivm voorkomen van vochtplekken. Ik meen dat pur de spouw helemaal dichtmaakt.

Welk advies kunnen jullie me geven?

Harry

1 Reactie

Reacties

afbeelding van markie
25/05/2006 - 20:37

Is al vaak besproken, gebruik de zoekfunctie.
Ureumformaldehyde (UF schuim) is te mijden als de pest, blijft nog jaren dampen. (spaanplaatgas)
Het krimpt, en niet alleen in dikte natuurlijk, waardoor het scheurt. Tegen de binnenmuur trekken? da 's ook wel lekker toevallig in ons voordeel...

Kies dan maar eerder voor pur of minerale wol. Probeer zoveel mogelijk koudebruggen weg te nemen, dat effect van "inkapselen" waar die verkopers zo graag over stoefen is ook maar zever in pakskes.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.