Mussenpannen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Mussenpannen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van StevenVI
26/04/2012 - 20:44

Beste forumleden,

Ik ben de knoop aan het doorhakken om mijn puntdak te laten isoleren - een kostelijke affaire, want er moet ook een onderdak gestoken worden en daarvoor moeten alle pannen eraf. Uiteraard gebruik ik daarvoor ecologische materialen (Celit onderdak, isolatie zal met papiervlokken zijn), maar ik zou ook graag de biodiversiteit in mijn buurt een steuntje in de rug geven. Ik woon in de stad, en zie de mussenpopulatie de laatste jaren pijlsnel achteruit gaan. Voedsel is het probleem niet, maar de beestjes vinden geen nestplaats meer. Ik heb gehoord dat er zoiets bestaat als mussenpannen (en ook zwaluwpannen), maar hoe begin ik eraan om de juiste pannen te zoeken? Die moeten natuurlijk passen tussen de pannen die er nu opliggen, en die er al een hele tijd liggen. Wie weet waar ik meer informatie kan vinden? Wie heeft er ervaring mee?

Alvast bedankt,
Steven

3 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
27/04/2012 - 09:51

Nog een leuke is de vogelvide ..

http://www.vogelbescherming.be/site/index.php?option=com_content&view=article&id=443:vogelvide-kan-huismus-redden&catid=14:persberichten&Itemid=105

 

Al zou ik wel goed opletten dat de ventilatie onder de pannen gegarandeerd blijft...

 

Eventueel kan je verluchtingspannen leggen in de tweede onderste rij.

 

Dirk

 

afbeelding van StevenVI
27/04/2012 - 17:54

Bedankt voor de reacties, die vide ziet er heel erg interessant uit!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.