muizen door ecologische materialen? | Ecobouwers.be

U bent hier

muizen door ecologische materialen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marijke-1
02/04/2009 - 08:39

Beste Mensen,

Ik wil onze zolderkamer ecologisch laten isoleren en afwerken, maar mijn partner denkt dat natuurlijke materialen zoals vlaswol, papiervlokken, homatherm etc muizen en ongedierte aantrekt! Kan iemand hier dit aub weerleggen zodat ik hem kan overtuigen? beste dank:-)

3 Reacties

Reacties

afbeelding van jan verstricht
02/04/2009 - 09:04
Jan

mijn vriendin heeft ook veel muizen - terwijl daar helemaal géén ecologische materialen zijn gebruikt.
Muizen zoeken gewoon een beschut plekje, en of die isolatie nu nagroeibaar/hernieuwbaar/natuurlijk/ecologisch is of niet, daar trekken die zich niets van aan (je kan ook ervaringen bekijken op het bouwinfo forum).
Het komt erop aan om ervoor te zorgen dat er géén openingen zijn langswaar ze hun activiteiten kunnen ondernemen - dus details goed afwerken.

Waarschijnlijk komt dit vooroordeel van het idee dat natuurlijke materialen een voedselbron zouden zijn (wat dus niet het geval is).

In mijn strobalen muren, vloer en dak (nog niet volledig afgewerkt) heb ik in totaal twee muizen gevangen (zo'n twee jaar geleden). Sindsdien géén last meer gehad (ook al met dank aan de poezen in de buurt wschl.).

afbeelding van Anonieme gebruiker
02/04/2009 - 09:20
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dit is de link naar het "muizen" topic in bouwinfo...

http://www.bouwinfo.be/forum/about38439.html

Moraal van het verhaal: het maakt niet uit, de beestjes gebruiken het allemaal als ze er aan kunnen. Dus: zorgen dat ze er niet aankunnen EN voor ecologische materialen gaan (goed voor jou en voor het milieu :)) !!!

afbeelding van henri-2
02/04/2009 - 20:12

Wij hadden in ons schuurtje buiten ook isolatiemateriaal (traditioneel) en daar hebben gewoon muizen in gezeten. Dus voor muizen maakt het niets uit (of het moeten eco-muizen zijn). Gewoon alles goed afdichten. En natuurlijk een bezoekje van een paar poezen uit de buurt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.