Muggen | Ecobouwers.be

U bent hier

Muggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sebastiaan
21/08/2007 - 07:03

In ons nieuwe huis zitten zeer veel muggen. Ik heb ook van de muggenplaag gelezen, maar bij ons in huis is het abnormaal. Volgens de buren heeft dit te maken met het hoge grondwater en de hierdoor vochtige kelder. Zij willen schelpen in deze ruimte spuiten. Heeft iemand hier ervaring mee?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van piet-15
21/08/2007 - 15:15

Ik bedoelde het goed maar schreef het fout...

Geen plassen zou uiteraard normaal zijn (zelfs in de winter denk ik).

afbeelding van beaver
21/08/2007 - 10:18

Schelpen kunnen inderdaad een goede milieuvriendelijke oplossing zijn voor vochtige kruipruimtes. Als het een kelder is, suggereer ik echter om deze ruimte waterdicht te laten maken( bv bodima en vele andere bedrijven), op voorwaarde dat je een geschreven garantie voor 10 jaar waterdichtheid krijgt (anders zijn het prulfirma's). Je mag een kelder als natuurlijke koele ruimte niet zomaar dichtgooien...gebruik die zoals onze voorouders dat ook deden. Mijn water, frisdrank, bier, boter, groenten en fruit liggen in de koele berging (kelder dus) en NIET in de koelkast. Dat scheelt een aardige stuiver op energiekosten, want ik heb geen reuzekoelkast nodig voor ons gezin met 4.
En de beste oplossing tegen muggen ? Een klamboe, te koop in Bever Zwerfsport of Ikea voor een dubbeltje ! Nodig ? 1 haak in het plafond. Geen gezoem, geen gezever, geen ongezonde producten en toch een tropisch romantisch gevoel!

afbeelding van piet-15
21/08/2007 - 12:05

Als er geen plassen water in uw kruipkelder staan, wat zeer opmerkelijk zou zijn in de zomer, dan moet u de oorzaak van uw muggenprobleem daar niet zoeken. Een steekmuglarve heeft immers stilstaand water nodig.
Bovendien lijkt me het al soswieso zeer raar dat muggen in een kelder zouden eieren leggen.

Zijn er geen plassen, open regentonnen, vijvers zonder vis,... in uw buurt?

afbeelding van eric-15
21/08/2007 - 14:10

Is dat zo opmerkelijk, een kruipkelder zonder plassen? Ik heb anders nog nooit een plas in mijn kruipruimte gezien...

Wat je ook kan doen zijn drowa chips in uw kruipruimte blazen, dat schijnt blijkbaar goed te werken, niet alleen tegen vocht maar is tevens een uitstekende isolator: http://www.drowa.nl/

Indien geinteresseerd weet ik wel een installateur in Belgie.
Misschien laat ik het in mijn kruipruimte ook aanbrengen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.