Moduleren verwamingsketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Moduleren verwamingsketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gunther-2
30/08/2005 - 10:08

Hallo,

Kan er iemand mij uitleggen wat moduleren precies is ? Ik meen te verstaan dat dit belangrijk is voor het verbruik ? Wanneer moduleert een ketel goed en wanneer slecht ? Alvast bedankt voor de hulp.

Groeten,

Gunther.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van ¨pierre
30/08/2005 - 10:17

Gunther,

even de zoekfunctie gebruiken zou je deze thread vinden

http://www.bblv.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1079881042&first=&last=

Daar bespreken ze het moduleren.

gtx, Pierre

afbeelding van gunther-2
31/08/2005 - 08:39

Na het lezen van die thread was ik nog niet veel wijzer hoor :-). Maar iemand van het bouwinfo forum heeft het mooi samengevat, misschien helpt het anderen in de toekomst :

Modulerende branders passen zich aan aan de vraag: is de vraag naar warm water hoger dan zal de ketel harder branden, indien de vraag klein, dan brandt deze zachtjes. Een niet modulerende ketel kan enkel (vollen bak) branden of niet.

Groeten,

Gunther.

afbeelding van stefan-14
31/08/2005 - 09:37

moduleren is werken op een % van het volledige vermogen, een oude CV-ketel is altijd aan of uit, o of 100 % een modulerende ketel zoekt het % waarbij alles toch warm blijft en een minimaal verbruik is (theorie) dus een zo laag mogelijk percentage.

Stefan

afbeelding van ¨pierre
31/08/2005 - 09:48

Sorry Gunther,

Ik dacht die thread duidelijk was. Als je op moduleren zoekt in het forum dan waren er meer dan 200 hits, ik vond die thread het duidelijkst.

Wat belangrijk is dat de definitie die je gekregen hebt een theoretische definitie is. Er zijn ketels die goed en slecht moduleren. Die thread bespreekt dat goed.

Er zijn ketels waar de modulatie tot 50 % gaat en sommige tot 10%. Groot verschil hé, vooral in het tussenseizoen.

Er zijn ook ketels die laag moduleren maar de eerste minuten aan 100% starten, daar vindt je ook veel discussie in dit forum. Soms zullen die na een paar minuten stoppen (geen warmte meer nodig) en dus ook niet moduleren.

gtx, Pierre

afbeelding van gunther-2
31/08/2005 - 11:25

Nu begrijp ik die thread al wat beter :-), amai er komt heel wat bij kijken. Nog een geluk dat er forums zoals dit zijn, alvast bedankt voor de hulp.

Groeten,

Gunther.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.