Minimumafstand tussen 2 regenwaterputten | Ecobouwers.be

U bent hier

Minimumafstand tussen 2 regenwaterputten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

06/09/2013 - 13:09

Ben van plan om twee putten van 5000l met hevel naast elkaar te plaatsen (aanvoer+filter in de eerste - afname + filter in de tweede). Ik ben hier alles voor aan het uitmeten in de voortuin en het wordt allemaal wat krapjes lijkt me.

Ik zou de twee putten daarom graag zo dicht mogelijk tegen elkaar plaatsen, best ook in het zelfde gat. Welke minimum afstand zou ik voorzien tussen beiden, puur voor constructie enerzijds en anderzijds misschien voor koppelstukken tussen beiden?

3 Reacties

Reacties

06/09/2013 - 15:08

Afstand hangt af van type put. Beton of plastiek, recht of rond. En welke druk weerstand dat ze nodig hebben. Maar doorsnee genomen kunnen de meeste ronde putten gewoon naast elkaar geplaatst worden.

Waarom 2 aparte putten steken? Waarom niet 1 grote put steken die al in 2 verdeeld is en waar een filter systeem in is voorzien?

06/09/2013 - 16:19

je hebt geen merken zeker die je voorstelt

06/09/2013 - 21:13

tegen elkaar kan perfect

 

in één gegraade put, is nogal logisch, als ze dicht bij elkaar moeten staan

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.