metalen poutrel met gaten in | Ecobouwers.be

U bent hier

metalen poutrel met gaten in

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van blixa372
06/09/2007 - 14:38

we wonen in een rijhuis, 3,60 meter breed. Beneden garage met vlak naast de garagepoort de voordeur. Ooit heeft men, (waarschijnlijk toen de garage gestoken werd) een twee metalen poutrellen gestoken tussen het gelijkvloers en eerste verdiep. Om de voorgevel te stutten, veronderstel ik.
Nu wil ik een andere garagepoort steken en ineens de muur erboven goed isoleren. Later wil ik ook nog het garageplafond isoleren zodat de garage buiten de schil komt.
Die binnenste poutrel ligt dus bloot langs de binnenkant en ook de buitenste langs de buitenkant. Beide poutrellen zijn in de vorm van I tegen elkaar wat dus ongeveer op dit II neerkomt.
Nu merk ik dat er op dezelfde hoogte drie gaten van +- 1 cm door de poutrellen geboord zijn, zoadat je er bij wijze van spreken rechtdoor kunt kijken.

Mijn vraag:
1. waarom zouden daar gaten doorgeboord zijn?? Heeft dat iets met condens te maken??
2.Mag ik die drie gaten dichtmaken??
3.Kan ik iets in de opening tussen beide poutrellen spuiten of ze opvullen (zo ja, met wat??) om beter te isoleren en ze daarna dichtmaken??

4. Als ik een dampscherm aanbreng zou ik het door willen laten lopen naar het plafond dat ik achteraf wil isoleren. Hoe moet ik mijn dampscherm aanbrengen? Ik veronderstel tegen de muur&poutrel en daarna isolatie daartegen en daarna afwerking (gyproc of hout), maar als ik dat scherm doortrek komt het van de koude kant (muur boven poort) ineens langs de warme kant.
Of moet ik een apart dampscherm nemen voor de muur (van buiten naar binnen: muur-dampscherm-isolatie-afwerking) en een apart dampscherm voor het plafond ?? (van beneden naar boven: afwerking-dampscherm-isolatie tussen balken-plankenvloer gelijkvloers)

3 Reacties

Reacties

afbeelding van blixa372
08/09/2007 - 12:35

raar dat niemand hier een antwoord op heeft

afbeelding van radsimluk
10/09/2007 - 12:55

Misschien zijn de gaten gemaakt als hulp bij het plaatsen: makkelijker te bevestigen aan kabels niet kunnen schuiven?

afbeelding van blixa372
11/09/2007 - 14:02

zou best kunnen Rachid,
Nu, ik ben in elk geval van plan die gaten dicht te maken. Aangezien niemand hier me zegt dat dat niet mag.
Ik ga de ruimte tussen dbeide poutrellen trouwens ook opvullen, maar ik weet nog niet met wat.
Misschien heeft iemand een idee??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.