merk garagepoort | Ecobouwers.be

U bent hier

merk garagepoort

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erika-4
15/06/2006 - 20:44

wij zijn momenteel een OB aan het bouwen met de nodige aandacht voor isolatie en mechanische balansventilatie. Wij hebben een garage voorzien in de woning en waren ons niet echt bewust van de negatieve gevolgen van deze ruimte op gebied van isolatie. Wij zouden de binnenmuren en plafond extra isoleren en de 'vervuilde lucht' van ons ventilatiesysteem zouden we laten uitkomen in de garage. Nu hebben we 3 offertes van verschillende merken garagepoorten, nl. normstahl, crawford en novoferm. Op de websites zijn er weinig gegevens terug te vinden ivm de isolatienormen. Kan er iemand raad geven aub?

7 Reacties

Reacties

afbeelding van paul-11
15/06/2006 - 22:06

garagedeuren isoleren niet en zijn al helemaal niet luchtdicht, dichtspijkeren dus.

afbeelding van david-1
16/06/2006 - 11:13

Spiker dan u deuren en ramen ook maar toe!!! Misschien de aansluiting van de nutsvoorzieningen ook nog thermisch onderbreken??? Amai seg

afbeelding van wout-4
16/06/2006 - 11:36

Erika,

omdat een garagepoort inderdaad moelijk luchtdicht te krijgen is, hebben wij onze garage uit het geïsoleerd volume gelaten. Dat betekent dat de wanden van de garage die aansluiten op het geïsoleerd volume ook geïsoleerd zijn, evenals het plafond van de garage. Tussen garage en geïsoleerd volume komt dan een luchtdichte geïsoleerde deur. Het is veel makkelijker om een gewone deur goed luchtdicht te (laten) maken dan een poort.

Wout

afbeelding van paul-11
16/06/2006 - 11:59

Geert, ik denk toch dat er nogal een bijzonder groot verschil is tussen ramen en deuren die goed thermisch geisoleerd zijn, luchtdicht geplaatst zijn, en een garagepoort waar je praktisch onder de deur door naar buiten kan kijken. Tel daarbij de relatief grote ruimte die dus niet luchtdicht is en waar je gewoon staat te "verstoken". Dat is voor ons de beslissing om onze auto buiten te parkeren en de "dure" ruimte te gebruiken voor wonen. De oplossing is inderdaad de garage buiten de isolatieschil van de woning te plaatsen, en een luchtdichte geisoleerde deur tussen garage en woning te plaatsen. Is denk ik een betere oplossing dan zoeken naar een lcuhtdichte en geisoleerde garagedeur. Als je een goede deur vindt dan weten wij dat graag!

afbeelding van jimmy-4
19/06/2006 - 08:08

Hörmann, de grootste verdeler van garagepoorten, hebben geïsoleerde garagepoorten.

afbeelding van david stroobants-4
19/06/2006 - 11:58

Ik denk dat de meeste garagepoorten wel geïsoleerd zijn. (Toch zeker de sectionele), maar het probleem is de luchtdichtheid.

afbeelding van leo-6
19/06/2006 - 14:38
leo

Ik denk eraan om een raam/deur profiel te gebruiken als garagepoort. Aangezien de garage toch enkel voorzien zal worden voor moto's. Wel moet de mogelijkheid bestaan om later toch een sectionale poort te plaatsen, mocht de behoefte bestaan om een auto binnen te zetten.

Maar ik weet niet wat er bestaat op vlak van ramen/deuren met dubbele vleugel (of hoe heet dat).

Grtz
Leo

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.