mazouttank verwijderen en dan ?? | Ecobouwers.be

U bent hier

mazouttank verwijderen en dan ??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van casaert
11/07/2005 - 12:11

Hallo,

Wij zitten met verbouwingsplannen waarvan de tank zich in de garage bevindt. Deze garage verwijderen we en daarop plaatsen we onze slaapkamer, dus resultaat onze tank moeten we verwijderen en laten opspuiten. Nu zijn we in twijfel of we een nieuwe mazouttank (bovengrondse)aanschaffen of overschakelen naar gas. Hoeveel is de prijs voor een zogezegde liter gas voor te vergelijken met mazout? Worden daar dan ook maandelijkse kosten voor aangerekend? Op jaarbasis zou ik dat wel willen berekenen voor ik beslis. Van mazout weet ik dat ik ongeveer 1500 liter verbruik, maar gas?
Brigitta

2 Reacties

Reacties

afbeelding van andre-2
02/09/2006 - 20:56

Ronny Ik zou graag het merk willen weten van de ketel die nog kondenseert bij 75/65 . Aangezien ik met convectors in huis zit die een hogere temperatuur eisen dan normale radiatoren en het kondenseren op lage temperatuur plaats grijpt bij deze convectoren is het niet gemakkelijk een kondenserende ketel te vinden.

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/09/2006 - 20:02
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Andre,

het betrefde een duitse site de naam is mij nu ontvallen maar zal hem zoeken. en doorgeven als ik hem weer ken.

De condensatie ontstond bij deze ketel daar de verbrandingsgassen eerst door het ketel water werden afgekoeld en daarna gebruikt werden om de ingaande branderlucht op te warmen en deze is max 35° in de zomer.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.