mazout CV ketel inteligenter maken | Ecobouwers.be

U bent hier

mazout CV ketel inteligenter maken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
12/09/2007 - 12:52

Hoi,

Wij hebben thuis een mazoutbrander met boiler die verre van versleten is maar ik zou der graag een regeling op hebben die rekening houdt met de buitentemperatuur.
Nu staat de temp. voor de radiatoren steeds op 60° terwijl dit dikwijls veel te hoog is.
Bestaan er losse systemen om dit te automatiseren zoals een moderne ketel dit doet ?

groetjes,
bart

4 Reacties

Reacties

afbeelding van lucien-4
12/09/2007 - 15:48

Tempolec,siemens,honeywell en nog anderen leveren zulke systemen, voorwaarde is wel dat ketel en boiler een gescheiden krin vormen maw twee pompen of een omkeerventiel dient aan wezig te zijn, anders heeft dat weinig zin.

groeten

lucien

afbeelding van Anonieme gebruiker
12/09/2007 - 17:09
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

De boiler zit bij in de behuizing van de brander, heeft geen apparte pomp (is gewoon doorstroom) maar heeft wel een apparte temp. regelknop.
Er zit nog een apparte knop op om de temp. van het radiator water in te stellen. Deze specifieke thermostaat zou ik willen 'automatiseren' zodat hij zich aanpast aan de buitentemperatuur.

dit lijkt mij een ferme bezuiniging, maar mischien moet ik eerst vragen of dit wel effectief de moeite is ?

groetjes,
Bart

afbeelding van lucien-4
12/09/2007 - 21:52

dit lijkt me moeilijk, nu spreekt u van doorstromer ipv boiler
indien u het raditorgedeelte zou weersafhankelijk sturen komt u in de problemen met het doorstroomgedeelte daar uw ketel zijn temperatuur zal aanpassen aan de buitentemperatuur.In de winter zou uw keteltemperatuur voldoende hoog KUNNEN zijn om uw doorstromer te voeden, maar in de overgangstijd zal deze temperatuur te laag uitvallen om ww te verzekeren, bijkomend dient u nog eens rekening te houden met de waterinhoud van uw ketel.

groeten

lucien

afbeelding van Anonieme gebruiker
13/09/2007 - 10:49
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb ondertussen die toestellen gevonden maar deze high-tech computer sturingen lijken mij nogal aan de prijzige kant. Met een verbruik van 1000Liter/jaar haal ik die investering er nooit uit vrees ik.

Hoe dat juist werkt in mijn ketel weet ik niet, maar ik heb een apparte thermostaat voor de ingebouwde boiler (deze werkt volgens mij zonder pomp, koud water stroomt erin en duwt het warme water eruit) Als het de temp in de boiler te laag is, gaat de brander aan, los van het radiator gedeelte.
Deze thermostaat zou dan prioritair moeten zijn, wat dan hoogst waarschijnlijk de high-tech regeling met buitenvoeler in de war brengt, met alle gevolgen van dien.

Toch bedankt voor de info !
Groetjes,
Bart

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.