Materiaal dak isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Materiaal dak isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van BartHerp
09/03/2013 - 19:19

Hallo

Ik zit met de volgende situatie.

Ik heb een structuur van 75 mm breed voor mijn hellend dak.
Dit zijn stalen profielen en ze zijn vrij smal maar voldoende.

Op deze profielen komt aan de binnenkant een afwerking en aan de buitenkant een OSB plaat die dient als luchtdichting. Tussen de profielen van 75 stop ik isolatie.

Mijn vraag is welke isolatie ik moet leggen op de OSB plaat aan de buitenkant (75 is namelijk onvoeldoende). De isolatie moet wel drukvast zijn omdat er nog een pannendak op moet.

Zelf heb ik twee opties bedacht, beide niet optimaal.

1. Werken met PUR platen. Deze zijn drukvast en instaat om een pannendak op aan te brengen. Ze zijn wel niet dampopen te noemen en niet ecologisch.

2. Een tweede opties is een stijlwerk op de osb te plaatsen en daartussen dan isolatie plaatsen. Op de stijlen dan een dampopen plaat als een celit 4D plaatsen en dan de rest van de afwerking. Hier heb ik wel meer werk en materiaal. Is dit te overwegen of is dit te zot?

Hebben jullie raad?

Met vriendelijke groeten,
Bart

4 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
10/03/2013 - 12:54

Houtvezelisolatie lijkt mij hier ook een mogelijkheid. Hiervoor heb je mss ook een kader nodig. (vb: http://www.pavatex.be/productdetail.aspx?PROID=59792&ProductName=PAVATHERM)

Een kader met glaswol lijkt mij ook mogelijk, waarschijnlijk is dit een lichtere en beter isolerende oplossing. Als je glaswol gebruikt moet je er rekening mee houden dat deze in de zomer voor een warm binnenklimaat kan zorgen en dat deze een relatief grote dampweerstand heeft, verder is glaswol wel ecologisch. 

Pur zou ik persoonlijk in dit geval niet plaatsen, buiten een goede isolatiewaarde heeft dit hier geen extra voordelen t.o.v. andere materialen.

afbeelding van waltervaes
10/03/2013 - 12:51

Kan je niet langs de binnenkant nog latten zetten, om zo nog een 2 de laag geschrankt te plaatsen.

 

Je zou ook 75mm aerowool kunnen gebruiken met waarde 0,019.

Desnoods nog met een aerorockplaat als afwerking (als je dat tenminste kan bevestigen op die ijzers).

afbeelding van AntonLaenen
10/03/2013 - 12:56

Dit is zeker een goede oplossing maar lijkt mij redelijk duur. Je kan dan wel zonder opbouw an een goede U-waarde geraken.

afbeelding van Cee
11/03/2013 - 08:03
Cee

Aangezien je in je inleiding zegt dat er OSB op zou komen neem ik aan dat die er nu nog niet op ligt?

Dan zou het heel makkelijk zijn die OSB te vervangen door isolerende houtvezelplaten, Gutex is daar ook een voorbeeld van, die maken platen die dan zowel als luchtdichting en isolatie kunnen dienen en waar je dan verder je dakpannen op kan zetten...

zoek maar eens op, zal je de meerkost van OSB, kader met isolatie en vooral de vele werkuren die daarin kruipen besparen, plus het is iets ecologische isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.