massakachel + C.V. | Ecobouwers.be

U bent hier

massakachel + C.V.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van S t e v e n
24/09/2011 - 12:39

Als ik een massakachel in mijn woonkamer plaats als aanvulling op de C.V.,
hoe krijg ik de andere ruimtes in huis dan verwarmd ? (vermits de thermostaat ook in de woonkamer staat)

10 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
25/09/2011 - 01:17

Als je al een CV hebt, plaats dan een extra warmtewisselaar in uw massakachel om uw boiler mee te verwarmen, zodat je de rest van uw woning kunt verwarmen met de warmte van de massakachel.

afbeelding van wilvandekempen
25/09/2011 - 12:06

halo

zet je thermostaat zo hoog mogelijk in de woonkamer en zet je water -keteltemperatuur zo laag mogelijk tot je toch een aangenaam temperatuur hebt,zo doe ik het ook gemakkelijk.

afbeelding van Chicken power
25/09/2011 - 12:34

 

Heren, het valt mij de laatste tijd meer een meer op, dat de zorgvuldigheid in lezen en in reacties, ver te zoeken is. Zowel in vraagstelling als in antwoorden.
 
Hier gaat het fout in de antwoorden:
 
@Robin:
Je begrijpt de vraag niet, Steven vraagt zich af hoe de rest van het huis verwarmt moet worden als de massakachel de woonkamer op temperatuur heeft. De kamerthermostaat spreekt dan immers niet aan, en verwarming van de rest van het huis door de CV zal dus niet gebeuren.
 
Een boiler heeft niets van doen met de verwarming van het huis, die is alleen voor SWW. Je bedoelt een buffer.
 
Een goed en vooral zeer recent voorbeeld van wat je bedoeld (om de rest van het huis met de massakachel mee te verwarmen), vindt je hier:
 
 
@Wil:
Hallo Wil, ook niet echt duidelijk wat je bedoelt, de thermostaat zo hoog mogelijk op de muur in de woonkamer zetten? Of de instelling zo hoogmogelijk? Ook dat is een erg slechte oplossing, haast gelijk aan die oude mazoutketels die zich op temperatuur staan te houden terwijl er geen warmtevraag is. Best deze oplossing te laten, al heb je thermosstatische regelkranen!
 
@Steven:
Meest makkelijke is een draadloze thermostaat, die je tijdens het stoken met de massakachel naar een andere referentieruimte over brengt. Wil je ook van het gesleep met dat ding af, dan kun je een weersafhankelijke regeling overwegen. Zoek maar is op WAR. Die regelt de watertemperatuur in functie van de buitentemperatuur, ongeacht welke ruimtetemperatuur.
 
 
Groet, Cp
afbeelding van robin demey
25/09/2011 - 13:29

Een boiler kan ook gebruikt worden voor de CV, want een boiler is een buffer (waarom denk je dat een zonneboiler een zonneboiler heet?).

Mijn antwoord heeft daar dus wel mee te maken.

Mits een goede dimensionering (wat je door een professional laat berekenen) kan dit dus wel werken.

afbeelding van Chicken power
25/09/2011 - 13:43

 

Beste Robin,
 
Een boiler wordt niet gebruikt voor de CV, die wordt gebruikt in een CV systeem om SWW te maken. Je kunt inderdaad warmte bufferen is een boiler, maar dat wordt dan uitsluitend voor SWW aangewent.
Zonneboilers zijn ook overwegend voor tapwater, eerst men er wat anders mee doet (opslag van ‘dood’ CV water) spreekt men correct van buffer.
 
Je antwoord zit dus mis op correcte naamgeving in het gebruik en aanwending van het toestel.
 
Het principe waar je op doelt werkt inderdaad (ook op deze site meerdere installaties, ik meen Ulrik), maar dat was Stevens vraag helemaal niet.
 
 
Groet, Cp
afbeelding van S t e v e n
25/09/2011 - 20:01

Bedankt alvast allen voor jullie bijdrage.

Onze C.V. is gebaseerd op luchtverwarming.  De stralingswarmte is volgens mij een mooie aanvulling op de convectiewarmte van de C.V.

Een draadloze thermostaat zal wellicht helpen, dit werd echter afgeraden door de technische medewerker van de installatiefirma.

 

Kan iemand mij meer informatie bezorgen over de weersafhankelijke regeling ?  (als ik op WAR google krijg ik alleen irrelevante info)

 

Andere tips ?

 

afbeelding van waltervaes
25/09/2011 - 23:52

Wij hebben massakachel en apparte muurverwarming met draadloze thermostaten.(gasketel)

Waarom werd het afgeraden?

afbeelding van S t e v e n
26/09/2011 - 09:57

Walter, 

citaat van de e-mail:

"Een draadloze thermostaat is niet aangewezen op een luchtverwarming,de meting van de temperatuur dient best te gebeuren

  in de grootste plaats (living) hier wordt dan de verhouding bepaald in tijd naar de  verwarming van de andere plaatsen."

afbeelding van charly99
26/09/2011 - 19:57

Steven, ik zat met hetzelfde probleem, massakachel in woonruimte waar ook convectoren staan, met de massakachel springt de CV niet meer aan.  Is opgelist door in de woonruimte thermostatische kranen op de convectoren te plaatsen en in de badkamer een 2e thermostaat.  Mijn CV-ketel is een ouder type en heeft een potentiaal vrij contact.  Het schakelcontact van de 2e thermostaat staat parallel over de eerste.  Dus als de badkamer warmte nodig heeft schakelt de 2e thermostaat, en als het warm genoeg is in de woonruimte zijn de thermostatische kranen dicht als ze goed zijn ingesteld.

afbeelding van S t e v e n
26/09/2011 - 23:16

 Charly99,

 

bedankt voor jouw feedback, echter op een luchtverwarming zijn thermostatische kranen niet mogelijk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.