Luchtdichting? | Ecobouwers.be

U bent hier

Luchtdichting?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Boyke2201
17/09/2012 - 07:50

Om ruimte te besparen in ons huis hebben we besloten om geen leidingenspouw te voorzien in ons passiefhuis (we hebben namelijk pas op het laatste moment pas de omschakeling gemaakt van lage energie naar passief).

Momenteel ben ik, voor de paar locaties waar we elektriciteit in de buitenmuur hebben voorzien, luchtdichte elektriciteit potjes aan het plaatsen.

De locatie waar de kabel in het potje komt lijkt mij vrij goed aan te sluiten (geribbelde elektriciteitkabel + flexibel membraan) + ik ga dit ook nog zo goed mogelijk afplakken.

De potjes zelf worden door 2 schroeven tegen de OSB getrokken, voorzien jullie hier ook nog iets extra wat betreft luchtdichting? Silicoon, lijm of ook afplakken? Iemand ervaring?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
17/09/2012 - 07:56

nagels en schroeven in de OSB is eigenlijk geen probleem vermits deze zo dicht aansluiten in het hout rondom.

zolang die nagel of schroef niet uitgehaald wordt natuurlijk want dan moet je dat vrijgekomen gat afdichten

afbeelding van JerA
18/09/2012 - 12:35

Als je onzeker bent, gebruik dan een luchtdichtingsprodukt zoals Orcon lijm om bijvoorbeeld naden wand naar luchtdicht potje en kabel naar rubber luchtdichting extra te sluiten.

Een andere methode is om achter je luchtdichtpotje een gesloten plastieken opbouwgoot te plaatsen waarachter je luchtdichtingsdoek passeert. Waaar de kabel de opbouwgoot verlaat, zorg je voor luchtdichting door afplakken en lijm. Zo zijn je hele leidingen en potjes sowieso luchtdicht af. dat lukt natuurlijk alleen als je dat bij opbouw van de wand en huis voorziet...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.