Luchtdichtheid vensters bij balansventilatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Luchtdichtheid vensters bij balansventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kurt van de casteele-1
26/10/2006 - 12:03

Beste,

In onze nieuwbouw heb ik balansventilatie geplaatst gekoppeld met een aardwarmtewisselaar.
Om het rendement zo hoog mogelijk te houden probeer ik het huis zo luchtdichtmogelijk te maken.

Onze ramen worden tot tegen het raamprofiel bepleisterd.
Zijn onze ramen dan luchtdicht ? Of laat kalkpleister lucht door.

Is het nodig om de ramen af te tapen met luchtdichte materialen (zoals pro clima), vooraleer de stukadoor komt?

Met vriendelijk groeten
Kurt

6 Reacties

Reacties

afbeelding van bentheuwis
26/10/2006 - 14:29
ben

Beste,

Het is aangewezen af te tapen. Uw pleisterwerk zal altijd wat gaan afscheuren op uw raamprofiel omwille van de werking van twee verschillende materialen. En afkitten is geen garantie voor luchtdichting.

Sommige stukadoors gebruiken speciale pvc profieltjes die ze op het raamprofiel kunnen kleven waarin/tegen ze kunnen pleisteren (ga je geen haarscheurtjes zien ter hoogte van het raam). De opening tussen het pvc en het raamkader kan je dan afkitten en overschilderen of dergelijke. Maar dit is geenszins uw luchtdichting. Het beste is nog steeds om een butylband of de pro clima contega PV eerst te kleven en daarop het pvc profiel te kleven als extra bescherming om over te pleisteren. Zo heb ik het gedaan. De contega PV heeft een speciaal netje dat je mee inpleisterd.

wel opletten bij het aanbrengen van de tape dat het raamkader goed droog en stofvrij is en dat, indien je de spouw geïsoleerd hebt met minerale wol, je de kleefstrook niet te veel in contact laat komen met de MW, want dan kleeft deze niet meer goed en is je luchtdichting om zeep. Ik heb zo toch redelijk wat meters kunnen weggooien.

mvg

ben

afbeelding van wout-3
26/10/2006 - 14:59

Ik heb ook m'n ramen afgekleefd met butylband. Heel makkelijk zelf te doen.

Wout

afbeelding van thomas bert-2
03/05/2007 - 08:16

wout,

heb je dan de butylband op de zichtzijde van de ramen geplakt? illbrück schrijft eigenlijk voor om de tape aan de zijde te kleven die in de muur verdwijnt, maar dit moet dan gebeuren voor plaatsing en dat wil zeggen dat mijn plaatsers even moeten wachten tot ik de tape geplakt heb. ik neem aan dat die dat niet zien zitten. ik begrijp niet goed hoe iedereen hier dat doet, die butylband plaatsen. eigenlijk zou hij door de plaatsers van de ramen moeten aangebracht worden. maar ik denk dat die daar nog nooit van gehoord hebben.

groeten,
thomas

afbeelding van wout-3
03/05/2007 - 11:41

Thomas,

ik zie het probleem niet... je plakt de butylband op het raamkader, d.w.z. de zijde die naar binnen is gericht; de andere zijde kleef je op de muur. Na afwerking van de bezetting zie je daar niets meer van.

Kijk eens op ijn fotodagboekje, pagina 14 en 18 (www.dewachter.org/Bouw)

Wout

afbeelding van larno
24/05/2007 - 18:26

snap er niet van

afbeelding van paul-11
27/05/2007 - 12:40

nergens niet?? dat snap ik niet..

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.