Luchtdichtheid: aansluiting kalkbepleistering - leembepleistering | Ecobouwers.be

U bent hier

Luchtdichtheid: aansluiting kalkbepleistering - leembepleistering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van evie
26/04/2013 - 20:21

We hebben besloten om met leem als bepleistering te werken. Maar aangezien leem meer gevoelig is voor barsten, hebben we besloten om kalk te gebruiken voor de ruimtes waar we niet of zeer moeilijk nog bijkunnen bv al onze leidingen komen in een technische koker, de wand zou hier met kalk bepleisterd worden.
Onze vraag is nu: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de luchtdichtheid gegarandeerd blijft op de scheiding leem/kalk.
We hebben al verschillende mogelijke oplossingen gehoord...
- zorgen voor overlapping
- de kalk beëindigen met een rechte rand, daarna met leem bepleisteren tot aan die rechte rand en vervolgens met silicone deze rand luchtdicht afwerken
- idem als hierboven maar met wapeningsgaas.

ps we wonen in de stad en hebben geen toegang tot onze tuin via straat. Wie tips heeft om de bigbags met leem op een handige manier in ons huis of naar de tuin te transporteren...

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Stvn
26/04/2013 - 21:20

De leem transporteren van straat naar tuin: extra bigbag voorzien en scheppen en kruien maar! Heb ik ook gedaan, je bent er wel een paar uur zoet mee.

Op de andere vraag kan ik je geen betrouwbaar antwoord geven, wegens nog niet zelf uitgeprobeerd. Me dunkt is de oplossing overlap + wapeningsgaas de beste maar men mag mij gerust tegenspreken.

 

Steven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.