luchtdichte potjes voor elektriciteit | Ecobouwers.be

U bent hier

luchtdichte potjes voor elektriciteit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bouwer
04/12/2015 - 18:26

Dag Ecobouwers,

We zijn bezig een zo ecologische woning te bouwen en daar hangt uiteraard ook het bewaken van de luchtdichtheid aan vast.

Ik heb eerder gehoord en gelezen dat wanneer er stopcontacten, schakelaars, ... in de buitenmuren worden geplaatst deze luchtdicht moeten zijn.  Ik heb hierover gesproken tijdens de offerte-aanvragen met verschillende elektriciens en de architect. 

Sommigen zijn niet op de hoogte, andere wel, en één zegt dat hij de potjes vastzet met schuim en dat door dit schuim de luchtdichtheid is gegarandeerd,. wat ik niet geloof. :)

Graag jullie reactie mbt het schuim en eventueel wat informatie (benaming, meerprijs) van de luchtdichte potjes zodat ik hierover kan meespreken en bewaken dat het juiste wordt gedaan.

Alvast bedankt en veel groetjes

Jan

 

1 Reactie

Reacties

afbeelding van goldilock
16/12/2015 - 13:07

Hoi,

 

Wij hebben deze gebruikt in de buitenmuren

http://www.helia-elektro.be/catalogue/catalogue.do?oid=559E1E486FE20899B36485D16511E2F0&act=showIO&lang=fl

 

Ik ben ook ven mening dat het vastzetten met schuim niet luchtdicht is, en het gaat volgens mij duurder zijn (als je het zelf uitvoert ten minste).

Denk er eventueel ook aan om de flexen die van buiten je geisoleerde schil komen ook te voorzien van buisstoppen (gaan wij ook doen, kast staat in de kelder, buiten geisoleerd volume)

http://www.helia-elektro.be/catalogue/catalogue.do?act=showIO&forward=showProduct&oid=079B3F685E6576C48BAECF230671D01C

 

 

 

Hopelijk heb je er iets aan.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.