luchtdichte folie bij ramen? | Ecobouwers.be

U bent hier

luchtdichte folie bij ramen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Nokia
07/02/2016 - 21:30

Wij plaatsen SAPA Avantis 70 profielen met dubbele 1.0 belazing.

Als gevelbekleding nemen wij gevelbepleistering en 20 cm isolatie.

Is de optie van luchtdichte folie aan de binnenzijde door de plakker in te plakken (11 euro p/m) economisch interessant? Ik krijg nogal verschillende dingen te horen (alleen interessant voor passiefhuizen, te duur voor wat het opbrengt, crepi is sowieso dicht,... tot zeker doen!)

2 Reacties

Reacties

Mensen die zeggen dat ze het rondom vensters luchtdicht krijgen met schuim of met crepie, weten niet waarover ze praten. Praat eens met mensen die blowerdoor testen uitvoeren. Ik vind het jammer als mensen goede ramen kopen en ze niet luchtdicht worden geplaatst zoals het hoort. Wij gebruiken bij crepie tape langs buiten om het winddicht te maken en langs binnen om het luchtdicht te maken, blauwe Pur schuim van soudal dient dan enkel nog om onperfecties in de isolatie aansluiting met de ramen weg te werken. Dan staat een raam geplaatst zoals het hoort.

Het typische aantwoord " dat is alleen bij passief huizen nodig" is larie en apekool. Het is een typisch antwoord van aannemers bij wij het allemaal niet zo nauw steekt.

afbeelding van Ilex
09/02/2016 - 10:20

Als de uitvoering erg verzorgd gedaan wordt, kan het ook zonder folies. Je moet dan wel heel secure vakmensen hebben.

De koudgeplaatste ramen van een passiefhuis van iemand die ik ken, hebben geen folies...

 

Het is inderdaad niet enkel voor passiefhuizen van belang.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.