luchtdicht - ramen - muren - plat dak | Ecobouwers.be

U bent hier

luchtdicht - ramen - muren - plat dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Karel.vanroye
12/09/2007 - 22:03

Om de energie verliezen te beperken, wil ik voldoende aandacht besteden aan een goede luchtdichtheid.

Men beweert dat pleister de luchtdichte laag vormt voor een muur & plafond.
Maar welk huis vertoont na enkele jaren geen mini-scheurtjes in de overgang van muur - plafond, muur - venster, muur - plafond.

Daarom had ik graag geweten hoe ik het best de aansluiting doe de ene muur (pleister), naar de andere muur(pleister), en dan naar het plafond (pleister + plat dak).

Zelfde vraag voor aansluiting van muur, isolatie, raam.

Ook zijn alle andere tips welkom ivm luchtdichtheid.

Groet,
Karel.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van patjer1
21/11/2007 - 17:44

Zelfde vraag, waarop dient men te letten, dampscherm dak goed uitvoeren, deuren die goed sluiten, ramen luchtdicht aftapen, elektriciteitspotjes afkitten...wat nog?

afbeelding van polst
06/03/2011 - 17:35

In ons massief-passiefbouwproject is vanalles mis gegaan, helaas ook wat betreft de maatregelen die moesten worden genomen voor het verzorgen van de luchtdichtheid. De ingepleisterde Contegaband (die op veel plaatsen niet goed is aangebracht) is niet verbonden met de luchtdichtheidsfolie van de vloer (op bepaalde plaatsen is deze laatste tot niveau van de vloer gewoon afgeknipt).

Onze architect denkt de luchtdichtheid vloer/draagmuur op te lossen enkel en alleen via de plinten.  Is dat haalbaar en heeft iemand daar ervaring mee ?

afbeelding van Nils D
06/03/2011 - 18:32

Hoekaansluiting enkele mm uitslijpen en opkitten met een overschilderbare acrylaatkit bvb. Beter is Orcon F van ProClima maar weet niet of die overschilderbaar is.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.