Literatuurstudie pelletmarkt | Ecobouwers.be

U bent hier

Literatuurstudie pelletmarkt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eelco
11/03/2007 - 19:14

Hallo,

Momenteel ben ik gestart met mijn bachelorthesis aan de RuG (Uni in Groningen). Het thema is productontwikkeling en strategie, subthema marktkennis...nu wil ik de pelletmarkt/hernieuwbare energiemarkt bestuderen. Dit lijkt me met name interessant omdat het een nogal ondoorzichtige markt is op het moment; qua producten, kwaliteit, prijs etc.

Ik ben hiervoor op zoek naar artikelen die gaan over marktkennis van een van beide markten. Doel is om factoren te herkennen/bepalen die belangrijk zijn voor een goede marktkennis.

Klinkt misschien wat vaag; ik weet zelf ook nog niet goed welke richting ik hiermee uit wil. Maar als iemand dus relevante artikelen weet, of een mooie link heeft, graag!

Alvast bedankt!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
27/03/2007 - 21:11
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hoi Eelco,

Het blijft hier akelig stil.
Ik wil je in ieder geval succes wensen.
Op dit forum zal je vast veel "meningen" vinden.
Artikels misschien in het Duits.

Hier een paar links naar anderen die het misschien weten:

http://www.ecologieforum.eu/
http://www.de12ambachten.nl/
http://www.zonnearc.be/links1.htm
http://www.nos.cybercomm.nl/wsyndic.htm
http://www.stroomop.be/start.htm

Groet Swa

afbeelding van eelco
29/03/2007 - 14:44

Oke bedankt!

Ben al weer wat verder, dus heb alweer iets concretere vragen erbij!

Wie kent er voorbeelden van mislukte biomassaprojecten (liefst over pellets) in nederland/belgie of elders in europa? Als hier informatie over is zou ik die graag analyseren! Bijv over projecten waar men pellets wilde maken op grondstoffen anders dan hout en waar achteraf geen markt voor bleek/geen geschikte apparatuur voor was etc.

En aangezien er zoveel 'meningen' zijn...wat zijn volgens jullie de sterke en zwakke punten van de pelletmarkt? Waar moet iemand op letten wil hij deze markt betreden (met een nw product):

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.