lijm onder vloer warmte-isolator of -geleider? | Ecobouwers.be

U bent hier

lijm onder vloer warmte-isolator of -geleider?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jos verbuggen
23/03/2006 - 00:35

Omdat mijn chaper zeer slecht werk geleverd heeft, moet ik op vele plaatsen tot 12mm lijm onder de vloer smeren. Aangezien we voor vloerverwarming gekozen hebben ben ik een beetje ongerust of die nog genoeg haar warmte kan afgeven. De lijm is speciale lijm voor op vloerverwarming te kunnen tegelen. Weet iemand of deze lijm als een isolator gaat werken of ,net als de chape, zijn warmte zal doorgeven?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy_Martens
23/03/2006 - 07:36

Ik zit in die branche, (verf, vernis en lijm).
Tot hiertoe heb ik daar nog geen opmerkingen in die zin van gehoord.
Tenslotte zal het toch maar enkele mm zijn (hoop ik) want anders zou je beter een aangepaste cementgebonden egalisator toepassen. Er zijn erbij die zelfnivellerend zijn en die dus letterlijk na het aanmaken en opengieten op de vloer met een aftrekker simpel kan opentrekken.
Dat zal dan stukken goedkoper zijn dan lijm (al maak ik die zelf...) want een goede kwaliteit lijm voor wat jij beoogd is altijd twee-component PU of epoxy (lees: duur!).

Egalisator is natuurlijk geen lijm en dat vraag je best eens in een handel voor bouwmaterialen of aan je metser of een plaatselijke 'vloerder'.
Succes,
Rudy
(P.S. Hier in Temse zijn twee groothandels die zulke cementegalisators verkopen, indien je tel en adressen wilt zend me dan een apart mailtje hé).

afbeelding van jos verbuggen
29/03/2006 - 14:36

Ja, ik ook gedacht aan zo'n stabilisator. Maar te laat.
De vloer ligt er al. Nu ben ik aan het twijfelen over de isolatiewaarde van de tegellijm.

Iemand een idee?

afbeelding van Rudy_Martens
30/03/2006 - 23:37

Uw vloer ligt er, nu moet je niet meer twijfelen hé...

Een gouden raad, er is een gezegde:
"Als je twijfelt moet je niet oversteken!"

Groetjes,
Rudy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.