LEW rijhuis | Ecobouwers.be

U bent hier

LEW rijhuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
09/12/2005 - 15:02

Hoi,

situatieschets:
ik ga voor mijn bejaarde ouders (67 en 70 jaar) een rijwoning (laten) bouwen, als alternatief voor een overduur appartement van een promotor. De gevelbreedte is 8 m. Achterzijde is W gericht. Gelijkvloers iets van een 13 m diep, verdieping 9 m diep. Zolder uitgebouwd zodat het huis later ook geschikt is voor andere bewoners.
Als dit huis af is, ga ik met mijn gezin in hun huis wonen, na renovatie.
In eerste instantie denk ik hierbij aan een LEW in HSB. HSB omdat beter te isoleren en het sneller gaat, zodat wij sneller uit ons versleten huurhuis kunnen.

vraag 1: Vraagt een LEW een andere levenswijze? Nu draaien ze af en toe eens aan hun thermostaat en daarmee is de kous af. Ik kan van hen niet verwachten dat ze met al die moderne technieken gaan rekening houden (kwestie afregeling, gebruik, ... ik ben er nog niet zo in thuis)of vragen die totaal geen aandacht?
ik zou bv opteren voor een gascondensatieketel met LT-vloerverwarming, zonneboiler voor douche, regenwaterrecup voor wc en was.

vraag 2. ik neem aan dat de voordelen van HSB zwaarder doorwegen bij een grote vrijstaande woning dan bij een bescheiden rijwoning. Is het dan wel nog de moeite om in dit geval voor HSB te kiezen? aan de zuidzijde reikt het huis van de buurman tot op de eerste verdieping, maw geen gemene muur tot in de nok. heeft dit consequenties?

groeten,
Thomas

2 Reacties

Reacties

afbeelding van wim69
09/12/2005 - 19:24

Bejaard? Op 67? Ge weet toch ge zelf of uw kinderen moeten werken tot 70 jaar?

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
09/12/2005 - 20:53

Thomas,

In een LEW heb je GEEN nachtverlaging DUS niet meer aan de thermostaat draaien!

HSB moeilijker voor rijwoningen, daar scheidingsmuren meestal in baksteen moeten zijn, dus extra plaatsverlies.

groenten

Jeroen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.