Lemen op potten en balken plafond | Ecobouwers.be

U bent hier

Lemen op potten en balken plafond

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Blogie
06/12/2015 - 14:08

Moet ik rieten matten voorzien op potten en balken plafond, of kan ik daar gelijk op lemen? Bruinleem 2 cm is de bedoeling.

Als ik rieten matten moet hangen, dan eerst een houtskelet (plafondlatten) voorzien?  Vastmaken op de hoeveel cm? Dus hoeveel plaats kan er tussen de plafondlatten?  Dank voor de tips !

 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
06/12/2015 - 14:23

blogie

aangezien rieten matten vastmaken op zo'n plafond niet zo makkelijk is, zou ik eerder geneigd zijn er gewone bruinleem op zetten en deze wapenen met glasvezel of jute.  maar heb er verder geen ervaring mee.  wat misschien nog meespeeld, ligt er een gewapende druklaag in beton op de potten en balken?  in dat geval zal het geheel niet veel meer bewegen en lijkt mij deze werkwijze OK.

afbeelding van robin demey
07/12/2015 - 11:33

Kan volgens mij perfect. Wel inderdaad een wapeningsnet in plaatsen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.