Lekkende boiler - keuze voor gascondensatieketel totaaloplossing | Ecobouwers.be

U bent hier

Lekkende boiler - keuze voor gascondensatieketel totaaloplossing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van deLau
22/04/2012 - 21:09

 

Dag allen,

 

Ik volg dit forum al enkele maanden en moet zeggen dat hier een grote vakkundigheid aanwezig is die ik wel kan appreciëren.
Nu hebben wij thuis al jaar na jaar problemen met de chauffage-installatie (op mazout) en willen overschakelen op een condensatieketel op gas.

 

Wat is het probleem? letterlijk enkele dagen nadat wij 5000 liter mazout lieten leveren begon de boiler, of voor het gemak noem ik dit het waterreservoir, te lekken.
Samen met de 'chauffagist' heb ik dit waterreservoir losgekoppeld en via een kraantje en tuinslang laten leeglopen. (Vreemd in mijn ogen: dit water was vrij bruin....)

 

In feite zouden we naar aanleiding van deze zoveelste probleem willen overschakelen op een vollédig nieuwe installatie op aardgas. Nu zitten we met het probleem dat we net zoveel mazout ingekocht hebben... Ter info, ik heb even enkele mensen gecontacteerd en die willen de mazout oppompen en 'overkopen' voor max 55 cent, een verlies van een kleine 2.000 euro -> gaat dus niet door.

 

We zoeken een hybride oplossing waarbij de huidige brander en chauffage behouden kan blijven (= tot de mazout op is) m.a.w. enkele de boiler wordt in de eerste plaats vervangen.
Ongeveer een jaar later vliegen ook de chauffageketel en brander er uit.

 

De chauffage is van het merk Saint-Roch-Couvain, de brander van APIC en de boiler van Froling (die ondertussen naar mijn weten niet meer bestaat...) -> het gevolg van de vele problemen waarbij telkens onderdelen apart vervangen moesten worden.

 

Circulatiepompen en expansievat werden de laatste jaren ook reeds vernieuwd (maar is dit nog bruikbaar allemaal met de nieuwe installatie ?)

 

Nu is één van de vragen (ik wil niet noodzakelijk deze discussie opnieuw openen) welk merk dit moet worden. Het is simpel: enkel het beste, wellicht bijgevolg = duurste is goed genoeg. Na al die jaren problemen te hebben...
Ik ben er nog altijd niet uit als de absolute top voor gascondensatieketels nu Viessmann is of niet!

 

'Onze chauffagist' raadt Vaillant aan... omdat ze er dan ook verdeler van zijn... Viessmann hebben zij niet.
Ik heb hier al op dit forum verschillende meningen mogen lezen. Ik weet zelf dat viessmann voor mazout-ketel nog steeds bij de absolute top behoort maar in feite tast ik wat betreft gasketels in het duister.

 

Alvast dank voor jullie commentaren!
Stuur mij gerust een PM of email voor voorstellen / vragen.

 

Zie de foto's in bijlage.

 

4 Reacties

Reacties

afbeelding van tumkie
22/04/2012 - 23:01

Er zijn nog andere fabrikanten die top-produkten maken hoor , niet alleen Viessmann !

Kijk eens op de websites van Buderus , Junkers , ... 

afbeelding van deLau
23/04/2012 - 17:59

 Dat geloof ik graag hoor. Maar dan mag ik er van uitgaan dat Viessmann toch op z'n minst 'even goed' is als bovenvernoemde? Dat zou je toch verwachten.

Buderus klinkt mij inderdaad alvast een waardig alternatief. Het kan kort door de bocht lijken maar het appartement die ik al 3 jaar huur en in feite niet zo schitterend is afgewerkt (overal vrij goedkope materialen) heeft ook een junkers... Daaruit kan ik afleiden dat het in elk geval enkele prijscategorieen lager ligt. Maar de chauffage-installatie (gas) doet het wel al 3 jaar perfect en is eigenlijk ook wel heel stil.

De viessmann installateur raadt dit model aan:  Vitodens 300w

De beste uit deze Duitse test: http://blog.krueger-apen.de/wp-content/uploads/2010/07/Stiftungwarentest.pdf

afbeelding van deLau
26/04/2012 - 18:19

 Pffff. Wat een tam forum... ik ben hier weg

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
27/04/2012 - 10:05

 

 

Waarschijnlijk is er ergens een ander forum waar alle merken individueel worden besproken. Maar dat is in dit forum niet de bedoeling.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.