Lek zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

Lek zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Damsel in distress
10/02/2012 - 05:43

Hoi

In het voorjaar installeerden wij een zonneboiler (Vaillant Aurostep) op het vernieuwde dak van ons huis. Het duurde nog maanden voor onze zolder was afgewerkt, waardoor de zonneboiler pas in de laatste week van december in werking werd gesteld. Er stond toen overigens meteen een foutmelding op de display.
Nog een week later lekte er water op één van de balken van onze (pas geïsoleerde en gegyprocte) slaapkamer. Er was een roodachtige vloeistof te zien langs te voligeplanken onder het dampscherm, en het hele dampscherm blonk. De gyproc is vochtig van in de nok tot op de vloer (strook van een paar meter breed).
Wij contacteerden de dakwerker, omdat wij en de architect eerst vermoedden dat het lek van het dak afkomstig was, gezien de hevige opwaaiende stormwind in die periode. Na drie weken kwam de dakwerker langs, en het lek bleek niet van het dak afkomstig te zijn, maar van een de zonneboilerpanelen: een bepaalde bout bleek niet goed dichtgedraaid, waardoor de zonneboilervloeistof in de dakisolatie lekte.
Omdat wij half februari verhuizen, wilden wij dit graag in der minne regelen. Het lek werd gedicht door het loodgietersbedrijf, ze voerden een testprogrammaatje uit op de zonneboiler, en verzekerden ons dat er niets aan de hand is. De natgeworden isolatie en gyproc zullen zij zelf vervangen als de dakbalken zijn uitgedroogd. Ook de architect gaat hier nogal gemakkelijk over: niets meer aan de hand.
Ik ben hier echter niet gerust in: het loodgietersbedrijf kan ons alles wijsmaken, natuurlijk. Tijdens deze vriesdagen is er een grote condensplek te zien op het linkerzonneboilerpaneel, de kant waar de vloeistof is weggelekt. Ook maak ik me zorgen over die rode zonneboilervloeistof: is die toxisch of niet?

Wat raden jullie ons aan?

Damsel in distress.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
10/02/2012 - 08:02

zonneboilervloeistof is meestel een variante van glycol

dit is op zich een giftig goedje als je ervan drinkt

het geeft voor de rest geen probleem van dampen ofzo

dus zeker niet aan je muren gaan likken  ;-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.