lek in boiler | Ecobouwers.be

U bent hier

lek in boiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tania knaepen
03/02/2008 - 15:12

Onze HR wandketel van chaffoteaux werkt nog wel maar er is een lek in de boiler. je kan het lek zien als je de ketel opent, het is ergens in de verbinding van vat naar de buis die eruit komt. we verliezen hier dagelijks toch wel een litertje. de onderhoudsfirma weigert te onderhouden vanwege een defect. een nieuw vat kost (met installatie) rond de 800€. niet echt een optie want de ketel is 12 jaar oud. de opties zijn dus het vat verwijderen, lassen & terugplaatsen of een nieuwe ketel. Men raadt ons een condensketel aan, maar dan moeten de buizen & schouw eveneens vervangen worden. Op een nederlandse consumentensite worden Daalderop & Bosch ketels de hemel ingeprezen. graag wat meningen..

5 Reacties

Reacties

afbeelding van jean-3
03/02/2008 - 20:08

tania
als u wandketel al 12 jaar oud zou ik die kosten niet meer doen.daalderop is idd wel goed merk en met boiler in.ariston is ook met boiler (betaalbaar)..de buizen moeten niet vervangen worden, maar aangepast ...de schouw mag ook zo geen probleem zijn vermits er allerhande flexible buizen op de markt zijn om door de bestaande schouw te trekken. wel is laten na zien of je echt baat hebt met condensketel..als je te hoge t moet stoken dor konvektoren ofzo...ga je ni veel besparen

afbeelding van marc-4
03/02/2008 - 21:50

er bestaan ook 2 componentenlijmen of pasta's die het lek (tijdelijk) kan dichten.
Een goede doe het zelfwinkel kan u wel verderhelpen.

afbeelding van jean-3
03/02/2008 - 23:45

marc
dat zijn lap middelen ..wat als de boiler barst tijdens een vakantie ofzo

afbeelding van dirk p-1
04/02/2008 - 00:38

Ik zou dat ook laten lassen en de installatie verder gebruiken tot er een duurdere kost aan is.

afbeelding van tania
04/02/2008 - 10:05

met dank heren. ik denk dat we inderdaad op zoek gaan naar iemand die het vat kan lassen. het lek doet momenteel niets aan het vermogen van de ketel, dus we kunnen wachten tot de winter ten einde is. Ondertussen kijken we wel uit naar andere mogelijkheden. Ofwel een kleinere investering met een condensketel (ons verbruik ligt vrij laag wegens goede isolatie) ofwel een omschakeling naar zonne-energie...maar dat is natuurlijk een grotere investering.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.