leemplaat als alternatief voor gipsvezelplaat | Ecobouwers.be

U bent hier

leemplaat als alternatief voor gipsvezelplaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gommer
01/05/2013 - 22:28

Heeft hier iemand evraring met leemplaat? Er zijn een paar merken, steeds gaat het over een mengeling van leem, houtvezel, vlas, hennep,... Altijd betreft het rechte kanten en voegen moeten met glasvezel- of vlasgaas en leem 'gevoegd' worden.

Ik overweeg dit materiaal om voorzetwanden en binnenwanden mee op te trekken. Is dat stevig genoeg? Kan je daar iets aan ophangen? Het zou zonde zijn om er OSB achter te moeten plaatsen, want dan is het voordeel van de dampopenheid weg.

 

Mvg, Marc

1 Reactie

Reacties

afbeelding van gommer
07/05/2013 - 09:20

Niemand ervaring met leemplaat? Sorry voor het bumpen, maar met de uit de hand lopende threads zou het kunnen dat deze in de anonimiteit gezakt is...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.