LED verlichting wil niet branden | Ecobouwers.be

U bent hier

LED verlichting wil niet branden

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van NETje
07/09/2011 - 11:44

Wij hebben een slaapkamer gekocht met ledlampjes ingebouwd in het hoofdeind en deze branden bij ons niet. Wel in de toonzaal en volgens de verkopers werden ze ook nog op 2 locaties getest waar deze wel branden. Weet iemand wat hier het probleem kan zijn. Ze zijn nu al 4 maal langsgeweest met een nieuwe set lampjes maar telkens hetzelfde probleem, de ledverlichting wil niet branden en ook niet bij de buren?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/09/2011 - 12:07
jandc (niet gecontroleerd)

Wat voor lampjes zijn dat? Wat voor soort socket?

afbeelding van geert devos
07/09/2011 - 20:33

juiste voltage (ledlampjes voor 230 v of 24 v ????)

afbeelding van Hans Delannoye
07/09/2011 - 22:47

allicht een stomme vraag, maar hoeveel spanning meet je op de sokket?

hans d

afbeelding van NETje
09/09/2011 - 11:10

 

Het zijn ledlampjes aangedreven op 12V via een omvormertje van 230 naar 12V DC. Intern zit een flipflop die zou moeten omschakelen als je een pin aanraakt. De uitgang van die flipflop is verbonden met een spanningsregelaar die de LEDjes de juiste voedingsspanning geeft. Het zijn PCB LEDs van het extra bright type. De behuizing is niet geaard.
 
Er is dus geen socquet aanwezig voor een lampje in te steken indien je dat met socquet bedoelt. De socquetjes type in de draad tussen omvormer en lampbehuizing weet ik niet wat dat type is.

De spanning die we meter = 12.4 V

We zijn ondertussen al bij een aantal kennissen langsgeweest en hebben zelf één locatie gevonden waar de lichtjes wel werken. BIZAR

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.