Lawaaierige regenpijp tegengaan ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Lawaaierige regenpijp tegengaan ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jailwalker
07/11/2007 - 07:44

Goeiemorgen,

Om estetische redenen hebben we gekozen om regenwater van het hoofddak via een (in de gevel) ingemetselde regenpijp te laten stromen. Inmetseling is gebeurt ter hoogte van onze slaapkamer. Helaas stel 'k vast dat het het druppelen van water in die regenpijp nogal lawaai maakt. Niet zo zeer hinderlijk tijdens regenbuien, maar vooral erna (nasijpeling).

Het lawaai komt via de spouw de slaapkamer binnen: De spouwopening tussen het schrijnwerk en isolatie vd binnenmuur is opgespoten maar binnenbekleding en vensterbank zijn er nog niet waardoor lawaai hoorbaar is. Nu had 'k gedacht om de vrije ruimte in de spouw (3tal cm) tussen regenpijp en vaste isolatieplaten op te vullen met rotswol of glaswol. (zie http:\\\\users.telenet.be\\jailwalker\\bblv\\Regenpijp_bovenaanzicht.jpg) Dit zou 'k gebruiken als tijdelijke of permanente oplossing om het geluid wat te dempen.

Misschien zijn er andere materialen die beter zijn ?
Iemand een idee of alternatieven ?

Groeten, J.

7 Reacties

Reacties

afbeelding van jailwalker
07/11/2007 - 07:46

Edit,
correcte link:
http:\\\\users.telenet.be\\jailwalk\\bblv\\Regenpijp_bovenaanzicht.jpg

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/11/2007 - 09:33
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hallo,

ik zou gewoon een oude truc toepassen en er een syntetisch(tegen rot beschermt) lint/touw inhangen waarlangs het water dan naar benedebn loopt.

Je kan er ook een metalen ketting inhangen maar dan moet je voorzichtig zijn dat je geen 'ionisatie' (denk ik ) krijgt.
Metalen vergaan namelijk sneller als ze in contact komen met een edeler metaal.

christopher

afbeelding van jailwalker
07/11/2007 - 11:58

Het is vooral het getik vh water die neervalt in de bocht aan de uitmonding van de pijp. 'k ga es zien of er met een touw is aan te vangen valt. Thanks :)

afbeelding van johan van ham
07/11/2007 - 14:24

Ofwel een repeltje EPDM erin steken, lijmen .
Dat zal ook wel voldoende dempend zijn.
Ik heb al voorstellen gehoord van sponzen en zo, maar ik denk dat in die open structuur van een spons serieus wat 'beestjes' zullen groeien.

Johan VH

afbeelding van dirk vh-1
07/11/2007 - 21:25

Ik had hetzelfde probleem. Is opgelost door in de bocht een mouse van 3mm op vier dotjes siliconenlijm te kleven. Maw het velletje zweeft enkele milimetres boven het metaal. Druppels vallen op een 'trampoline'.

Dirk

afbeelding van jailwalker
09/11/2007 - 06:46

Toffe ideeën :) Ik kan gaan experimenteren, bedankt allemaal !

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.