Laten we dit zomaar gebeuren ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Laten we dit zomaar gebeuren ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk andelhofs
12/10/2007 - 12:28

Oranje-Paars is nog niet uit de startblokken, maar het is wel reeds duidelijk dat deze formatie schadelijk is voor het milieu.

Na het langer willen openhouden van onze versleten kerncentarales willen de dames en heren nu bij Europa een versoepeling van de kyoto doelstellingen bepleiten.

Wie weet wat er ons nog allemaal staat te wachten ....

Dit soort perberichten doet bij mij steeds spontaan een gevoel van ... "laten we dit zomaar gebeuren ???????" opwellen.

Misschien moeten al de mensen die het goed menen met onze blauwe planeet de koppen maar eens bij elkaar steken, en overgaan tot reactie.

dirk

13 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
12/10/2007 - 12:29

Moet natuurlijk oranje-blauw zijn ;-)

afbeelding van MET architectuur
12/10/2007 - 12:50

als het vlaanderen uitkomt moet heel europa solidair zijn en mee opdraaien omdat we hier zoveel industrie hebben waar we nota-bene alle plaatselijke rijkdom en werk aan danken. (voorstel ex-mister-onfrisse-praktijken-nmbs)

als het vlaanderen uitkomt willen ze met de rest niks meer te maken hebben omdat die daar wat lokale problemen hebben.

we beginnen stilaan onze pool position in de ranking "meest hypocriete regio" dubbel en dik eer aan te doen....

wat gaan we doen met de naderende over-vergrijzing in vlaanderen, een probleem dat ze in waloniê niet kennen, terug samengaan?

wat gaan we doen als blijkt dat vlaanderen kyoto niet gaat halen, een probleem dat zich minder stelt in waloniê, terug samengaan?

dat oranje-blauw maar barst voor mij, blauw + een onrechtst oranje + groen kan ook een betere optie zijn,

eigenlijk wel makkelijk zo'n verkiezing winnen met beloftes van "dingen die op 5 minuten te regelen zijn (BHV)" en eigenlijk al op voorhand vree goed te weten dat dat helemaal niet kan.

ik wil dat ze zich gaan bezighouden met waar het echt om gaat, dus zeker ook om milieu, en niet om de eigen vlaamse zakken eerst te bedienen

afbeelding van joost-8
12/10/2007 - 13:02

enkele moedige beslissingen voor het milieu vragen niet meer moed, laat staan energie

oranje-blauw(e planeet?) ...

het komt erop aan alle kleuren te mobiliseren! Zo sturen de democratische kandidaten in de VS hun programma nu al bij, niet dat ze Al Gore al begrepen hebben, maar goed, voor elk stapje in de goede richting moeten we een bemoediging over hebben, kwestie niet te verzuren ...

afbeelding van maarten-16
12/10/2007 - 14:24

Joost DH,

Er wordt nog gelogen vlak voor verkiezingen, hoor.
Geen enkele partij blijft daar buiten schot (ook groen niet).

Akkoord dat blauw oranje niet veel gaat doen aan het milieu.
Heeft paars iets nuttigs gedaan, buiten mooie woorden als CO2-verpakkingstaks en korting op CO2-vriendelijke voertuigen maar tegelijk op SUV's?

Waarschijnlijk ben jij niet van daar maar bhv is wel een probleem. Iets dat best opgelost is als je verder met B wil.

Maarten

afbeelding van gunter
12/10/2007 - 15:07

Het is niet omdat de kerncentrales al lang (financieel) afgeschreven zijn, dat ze versleten zijn. Om een voorbeeld te geven : grote gedeelten van de turbines werden recentelijk vervangen...

Wallonië gaat met zijn - vooral - zware industrie zeker in de klappen delen van de Kyoto-afspraken.

BHV is wel degelijk een grondwettelijk probleem, waarvoor het Arbitragehof (?) reeds een uitspraak heeft gedaan. Zonder splitsing, komt er geen regering omdat dit tegen de grondwet is. De grondwet staat nog steeds boven alle milieu- en andere wetten. Sommigen pleiten hier dus voor het niet naleven van de grondwet!!!

Ik heb het ook nog steeds niet op Al Gore begrepen en ik ben niet de enige (maar misschien wel op dit forum). Hij handelt niet naar zijn eigen woorden, hij heeft teveel belangen bij de opbrengsten van de film en hij verkondigt de waarheid in pacht te hebben. Ik heb al even weinig begrip voor mensen die na een indoctrinatiecursus van Gore, zichzelf "klimaatdeskundige" mogen noemen. Opwarming door de mens : ja . Gevolgen al gekend : blijft giswerk. Een troost voor de groene jongens : hogere diersoorten sterven vlugger uit, dus als Gore gelijk heeft zal de planeet vlug van ons af zijn.

Wat heeft Groen! voor het milieu gedaan tijdens hun aanwezigheid in de regering? Een heleboel anti-discriminatiewetten ingediend en goedgekeurd (wat ook nodig was), maar het milieu was toen ook geen "hot" item. Vlaams Groen heeft meer weg van rood. Dan heb ik het meer voor de visie van de franstalige groenen van Ecolo!

afbeelding van maarten-16
12/10/2007 - 15:38

Joost DH,

Democratie draag ik hoog in het vaandel (driekleur of haan of leeuw of blauw met gele sterren op, het zal me worst wezen).
De mensen hebben op 10/06 gekozen voor bepaalde partijen waar ze duidelijk van wisten waarvoor ze stonden. Je bent er blij mee of er bent er tegen. Maar dit is democratie.
Als groen er terug bij wil, moeten ze met een positieve booschap komen en niet iets waar mensen schrik van krijgen, niet het vingertje van dat mag niet ...

Als er geen oplossing is voor bhv zijn de volgende verkiezingen niet geldig. Vaarwel democratie.

Maarten

afbeelding van jimmy-7
12/10/2007 - 15:56

we hebben dus geen democratie in belgie he ,..(en nee ik doel niet op al dat kinderachtig gedoe met,rond, over en door VB)

wat wij kiezen is lucht, de echte verkiezingen gebeuren in en door de partijen,...maar gelukkig is ons ssteem nog net iets beter dan dat van Amerika,...

afbeelding van tomasz-2
12/10/2007 - 16:10

Maarten,

ben je voor democratie of voor miss- en misterverkiezingen?
Want daar lijkt het mij wel sterk op.

Je mag geen onpopulaire meningen (inzichten) hebben, en ze al zeker niet eerlijk en openlijk uiten...

Om het héél simplistisch te stellen:
Als blijkt dat de honger in de hele wereld kan opgelost worden als iedereen in Belgie 10 euro in de maand stort, en veronderstel even voor't gemak dat ik zwart-op-wit kan bewijzen dat het werkt.
Denk je dat ik verkozen wordt als ik deze belasting eis? Vrij zeker van niet...

afbeelding van maarten-16
12/10/2007 - 16:22

Jimmy en Thomas,

Democratie is inderdaad niet ideaal.
Alle partijen vertellen leugens voor verkiezingen.
inderdaad politieke moed ontbreekt sterk. Men kiest iets waarvan men denkt dat het goed ligt bij de stemmende kudde. Onpopulaire maatregelen die wel goed zijn voor een land worden niet meer genomen (ja, Tatcher, Martens, enz deden dat toen wel, ze werden dan ook niet afgemaakt door de pers, ze werden nog aanzien als iemand met status)

hebben jullie een alternatief voor onze democratie.

By the way in de VSA werkt het parlement wel. Parlementairen gaan dikwijls in tegen de partijlijn. hier volgen de partijpoezen altijd de partijlijn. Altijd meerderheid tegen oppositie.

In de VSA hebben ze zoals in FR het winner-takes-it-all principe en zeer veel macht voor de president wat ook niet echt ideaal is.

Is Belgie democratisch? In se wel, maar waarom kan ik federaal maar voor de helft van de regering stemmen? Kan ik voor het staatshoofd 'de Koning' stemmen?

Maarten

afbeelding van MET architectuur
12/10/2007 - 20:58

maarten, ik woon in brussel...

afbeelding van maarten-1
13/10/2007 - 10:27

joost dh,

problemen in de wereld worden altijd veroorzaakt waar er iemand zich beter meent de voelen dan een ander (israel, tibet, bakenland, tsjetsjenië, n-ierland). Men wil daar privileges etc.
In B zich ik minder problemen tss Vl en Wal? Het zit hem nu meer in de rand. Duidelijk wie zich de ubermensch voelt in de 6 rond Bru.
Waarom willen zo goed al alle Vl partijen de splitsing?

Om terug te komen op het onderwerp.
Een Groene Guerilla, neen bedankt.
Groen moet werken aan zijn boodschap. Ze moeten geloofwaardiger en aanvaardbaarder zijn en uit dat linkse hoekje komen.
Vraag is of links nu echt zoveel meer voor het milieu gedaan heeft in het verleden.
concurrentie zorgt nu net voor technologische verbeteringen. zie maar strijd boeing vs airbus, om het zuinigst de laatste tijd.

A, ja, nauwelijks in het nieuws geweest, maar Frank VDB heeft een heel goede maatregel ingevoerd voor het zuiniger maken van de scholen. Weinig opvallend maar zeker zo efficient als weer zo een mega (show) windmolen project.

Maarten

afbeelding van jimmy-6
14/10/2007 - 14:17

@ Maarten:

alternatief: verlicht despotisme, nog altijd de beste regeringsvorm, jammergenoeg een utopie...

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/10/2007 - 14:33
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

@Jimmy

Ben ik direkt mee akkoord op één voorwaarde : dat ik de despoot mag zijn.

vr gr
Pluto

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.