lampiris | Ecobouwers.be

U bent hier

lampiris

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kempenaar
10/07/2009 - 18:24

Wie heeft ervaring met gasleverancier Lampiris?
Wens over te schakelen?

13 Reacties

Reacties

afbeelding van serge-2
11/07/2009 - 13:47

Ben klant lampiris. Tot nog toe geen klachten. Voor het moment toch de goedkoopste. Vragen wel een hoger (30%)  per trimester voorschot dan wat zij normaal zouden mogen vragen volgens hun eigen tarief.

afbeelding van Anonieme gebruiker
11/07/2009 - 15:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

bedankt voor deze info is ook van belang vind ik

afbeelding van dieter g
13/07/2009 - 10:15

Hier ook Lampiris.
Geen enkel probleem, ook niet bij de overschakeling.

 

Wij zijn klant geworden via power4u, dan krijg je nog een kleine korting.

Wel opletten, de on-line inschrijving werkt niet goed, best afprinten en ondertekend doorfaxen of opsturen.

 

Gr.

Dieter

afbeelding van Hans Delannoye
13/07/2009 - 20:42

ik ben al een paar jaar klant bij ebem, en nog altijd tevreden. ze zijn niet de goedkoopste, maar het is een contract van onbepaalde duur, en dat is mooi meegenomen.

heb zonet een simulatie op de site van de vreg gemaakt, de goedkoopste in mijn geval zou ook lampiris zijn (1478,21), dan luminus actief connect (1570,21) en op de derde plaats ebem (1628,30). helemaal achteraan bengelen luminus click (2067,27) en electrabel fix plus (2078,58), let op die plus, die is niet gestolen ;)

hans d

afbeelding van Anonieme gebruiker
15/07/2009 - 23:11
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Reeds iets meer dan een jaar "gas" klant van lampiris. Uitermate tevreden. Vanaf 1/8/2009 ook voor elektriciteit. Afprinten en opsturen. Klaar is de "Waal".

groeten

 

afbeelding van janu
09/08/2009 - 16:46

 de klantdienst van lampiris is niet goed,die hebben agressieve handelspraktijken ,vragen systematische te hoge voorschotten,voor de veelvuldige klachten gewoon kijken op de forum van test-aankoop 'klantendienst lampiris' of nog beter test-achat daar heb je 6 blz van klachten,

Naar mijn ervaring werkt de klantendienst van Lampiris normaal, d.w.z. telefonische helpen ze sneller dan per e-mail.

Ik ben dan ook tevreden over Lampiris: je kan Test Aankoop inderdaad raadplegen, want Lampiris was de eerste die zijn contracten conform opstelde volgens het Test Aankoop beleid. Momenteel zijn er slecht twee leveranciers die dit nadoen. Test Aankoop komt ook gratis tussen bij geschillen: http://www.test-aankoop.be/duurzaam-consumeren/gas-en-elektriciteit-s521...

Verder merk ik dat Lampiris een groeifase doormaakt. Momenteel is het bedrijf en zijn klantendienst al veel beter uitgewerkt dan pakweg 6 maand geleden. Vergelijken wat te vergelijken valt,... Nieuwe uitbreidingen website: http://www.lampiris.be/faq/index.php?code=nl&lng=1

Een ander voordeel van Lampiris is dat ze vast prijzen geven en dat ze buiten elektriciteit ook gas leveren. Met vast prijzen kan de elektriciteitsfactuur niet plots omhoog gaan!

Bij de keuze van energieleverancier kan je de rekenmodule van de Vreg of Test Aankoop gebruiken. Dan zie je onmiddellijk wie voor u financieel voordelig is.

Om te weten wie 'groene' stroom levert, neem je best een kijkje op: http://www.youvegotthepower.be/nl/

afbeelding van wouter-10
27/08/2009 - 17:06

Hans,

ben je zeker dat jouw contract bij Ebem van onbepaalde duur is? Op de site van de Vreg staat dit inderdaad zo, maar mijn contract met Ebem voor gas (elec zit bij ecopower) is van bepaalde duur, dus 60 dagen vooropzeg...

Mijn huidig contract werd met Ebem afgesloten op 1/09/2008. Ben dus ruim te laat om over te stappen naar Lampiris...

 

Wouter

afbeelding van Erwin Schepens
05/11/2009 - 14:24

 Na een snelle vergelijking via de VREG website heb ik zopas een contract verzonden aan Lampiris voor de levering van elektriciteit op mijn huidig adres, met woning en 2 kantoren.

Daarvoor heb ik 3 redenen:

1/ Ze zijn de goedkoopste.

2/ Het betreft 100% groene stroom: wind, waterkracht en échte biomassa

3/ Het is een Belgisch bedrijf, dus of ze nu belasting betalen of niet (cfr Electrabel), de winst blijft bij ons. 

 

Voor onze nieuwbouw waaraan we binnenkort beginnen zitten we al bij Ecopower op de wachtlijst. Gezien wij daar de eerste jaren niet permanent zullen verblijven zal het verbruik laag zijn en dan is Ecopower ideaal. En tegen de tijd dat wij er voltijds wonen hoop ik PV te laten plaatsen, waardoor het restverbruik laag blijft.

afbeelding van Frie V
08/11/2009 - 20:02

 Ik ben sedert augustus klant bij Lampiris voor gas. Mijn voorschotbedrag was volgens mij ook een derde te hoog. Ik heb vrijdagnamiddag 14 /8 gemaild met de vraag om het voorschot te verlagen. Maandagnamiddag 17/8 kreeg ik al een mailtje terug met daarin de bevestiging dat het voorschot inderdaad zou verlaagd worden naar het door mij voorgestelde bedrag. Bij de volgende factuur was het bedrag inderdaad aangepast. Zo eenvoudig is het dus.

Klant vraagt, Lampiris draait.

afbeelding van waltervaes
09/11/2009 - 08:53

idem hier bij lampiris

Eerste gasfakturen waren veeeeel te hoog.

Na mailen of bellen (weet het niet meer), hebben we nu  het leegstandtarief gekregen.

Want we zijn nog aan het verbouwen en gebruiken bijna geen gas.

 

Als je regelmatig kijkt op VREG, dan zie je dat lampiris de enigste is die constant lage prijs heeft.

+ ze geven ook geld aan groene projecten.

afbeelding van nele9
10/11/2009 - 10:15

Ook wij zijn onlangs overgeschakeld naar Lampiris. De overschakeling is vlot verlopen en het is effectief goedkoper dan Electrabel. Wij zijn tevreden klanten!

afbeelding van stiencoessens
10/11/2009 - 10:41

Bedankt voor de informatie. Ook ik ben op zoek naar een nieuwe energieleverancier. Het is zeer ver zoeken naar een goed overzicht of vergelijking van prijzen en herkomst van energie. 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.