kruipkelder | Ecobouwers.be

U bent hier

kruipkelder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

18/01/2006 - 20:06

Hallo

Toen ze na het afgraven van mijn vloerplaat, begonnen te graven naar de fundamenten (+-80cm) kwam onderaan het water ons al tegen, maw droogzuiging plaatsen, en er werd mij sterk aangeraden voor een kruipkelder te zetten, dat gaan we dan ook maar doen, een kruipkelder MET vloerplaat van 30 cm en dubbele bewapening, kruipruimte van 80 cm, en das best een investering extra. Ze zeggen mij dat de kruipkelder waterdicht gaat zijn, dat dat driftwater zou zijn, en niet (toch niet in die mate) zal terug komen. Mijn vraag nu, was het een goede beslissing voor een kruipkelder te nemen, en komt dat zogenaamde driftwater niet terug, waar moet ik op letten, wat moet in laten voorzien......? Alle hint en goede raadgevingen zijn zeer welkom

Alvast heel vriendelijk bedankt groetjes

6 Reacties

Reacties

19/01/2006 - 07:30

eehhh heb ik iets verkeerd gevraagd ??

19/01/2006 - 12:26

Hallo Steve

Ik heb zelf een (gerenoveerd)huis met kruipkelder van 80 cm.Zorg zeker voor vloerisolatie en voorzie verluchtingsgaten in de kelder.Een architect heeft mij erop gewezen dat een kruipkelder niet ideaal is omdat het er altijd koud is (vloerisolatie)Van water heb ik zelf geen last dus kan ik je geen tips geven.

Koen

19/01/2006 - 16:55
ben

beste steve,

als je toch een kelderplaat van 30 cm gaat storten, waarom zet je niet 5 lagen betonstenen bij en maak je een kelder? Dit gaat volgens mij niet de grote meerkost zijn.
Waterdichting wel natuurlijk.

ben

19/01/2006 - 18:13

zal toch wel een stuk kosten en zeker als men het waterdicht moet maken

08/02/2006 - 23:47

Ik raad toch ook aan om een kelder te nemen, dus enkele lagen meer betonstenen zoals in een voorgaand bericht.
Deze hoeft daarom niet waterdicht zijn want dat zal wel de prijs verhogen, maar die enkele steenlagen meer...
Zelf hebben wij een kruipkelder, maar als je er later ooit eens moet in zijn voor iets - zoals in ons geval voor de warme luchtverwarming (een verbindsstrook was gelost en alle warmte ging de kruipkelder in) - dan is een kelder toch wel gemakkelijker om in te werken.
Het kan zijn dat je ook later - ik zeg maar wat - toch nog een extra douche wil plaatsen ergens in je woonst, extra leidingen elektriciteit etc, dan is dit ook gemakkelijker om uit te voeren hé.

09/02/2006 - 12:19

met enkele stenen meer heeft u geen kelder denk ik, maar ik meen dat u gewoon bedoeld een hogere verluchting
dat heeft natuurlijk zijn voordelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.