Koudebruggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb er een hele reeks. En zo ziet het ernaar uit na een plensbui aan de zuidkant van mijn huis. http://tinyurl.com/2lz7vk Dit was een foto van mijn dorpel, aan de rechterkant van mijn voordeur.De dorpel loopt ononderbroken tot aan de binnenmuur. De betonnen balk is ook niet onderbroken. Verder is er aan weerszijden enkel glas. Ik kan eventueel de voordeur isoleren en 0.6 glas en profielen plaatsen, of alles vervangen, en de dorpel vervangen.

Nog een natte foto, http://tinyurl.com/35wab6 Ik merk weinig condens, enkel wat behang dat loskomt aan het aluminium raam.

en hier een beeld als alles wat opgedroogd is

http://tinyurl.com/3axefp
ik overweeg de gevel te laten behandelen, dan ziet die er meteen ook wat beter uit. Maar ik weet niet hoe veel impact dit gaat hebben op de koudebruggen die het beton vormen. Het huis is 38 jaar oud.

Heeft er iemand een goed idee ?

Reacties

De problemen lijken zo meer op een probleem van doorslaand regenwater en niet op een koudebrug.
De gevel vochtafstotend maken zullen de natte plekken doen verdwijnen en dat het vocht de binnenmuur niet meer aantast ben je ook kwijt.

Koudebruggen hebben enkel betrekking op koude plekken waar warme vochtige lucht op neer slaat.
Dit is zo niet te beoordelen of het in jou gevl ook zo is.

Wat ik nog vergeten ben is dat vochtge muren die opdrogen ook warmte onttrekken uit je gevel. Een muur die niet hoeft op te drogen zal ook minder koud worden dan een natte muur.

Bedankt voor de tip Hanky! Ik ga de gevel vochtafstotend laten maken,ga eerst mijn ruit aan de living vervangen door 0.6 glas, die staat er al 38 jaar in... Maar met de voordeur weet ik nog geen raad.