koudebrug tussen vloer en buitedorpel | Ecobouwers.be

U bent hier

koudebrug tussen vloer en buitedorpel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van maarten-4
14/12/2005 - 12:26

Voor het ogenblik zijn wij bezig enkele verbouwen aan het uitvoeren. Zo is de oude vloer uitgebroken en wordt begin januari de nieuwe geplaatst. Tijdens het uitbreken kwam ik twee duidelijke koudebruggen tegen namelijk het contact van dorpels rechtstreeks met de vloer. Ik wil deze koudebruggen nu gaan opvangen, maar hoe pak ik dit het best aan? Welk type isolatie moet er komen tussen dorpel en vloer. De ene dorpel zit voor een groot stuk onder het schuifraam, de andere is aan een buitendeur.

Alvast bedankt voor jullie input,

Maarten

4 Reacties

Reacties

afbeelding van maarten-4
16/12/2005 - 17:02

Niemand die kan helpen?
Ik volg al een hele tijd dit forum van op de zijlijn en dacht dat jullie mij gingen kunnen helpen om dit probleem op te lossen.

Groeten,

Maarten

afbeelding van stefan-14
16/12/2005 - 17:42

Maarten,

vertikaal tegen achterkant van dorpel plaats je een isolatieplaat, 2 tot 5 cm dik een paar cm onder de "0-pas"

en nu komt enkel mortel en tegel tegen de dorpel, koudebrug is dus voor grootste gedeelte weg.

je kan verder gaan, isolatie gelijk met "0-pas" en afwerken met een alu, staal of inox plaat, dit is wel zichtbaar als deur open is.

nog een stap verder, deur vervangen door deur met vaste onderdorpel, zoals een PH-deur, nu heb je een overstap aan de deur.

Stefan

afbeelding van maarten-4
16/12/2005 - 18:05

Beste stefan,

Bedankt voor uw antwoord. Nog een vraagje, welk type isolatie moet ik daar voor gebruiken? Deze moet waarschijnlijk wel drukvast zijn en zal dus geen rockwool kunnen zijn?

Groeten,

Maarten

afbeelding van stefan-14
16/12/2005 - 18:35

2 cm breed ??? drukvast, waarom, bij ons tegels van 40/40 en gewoon EPS gebruikt, je gaat toch geen druk kunnen uitoefenen op deze smalle strook.

onze tegels ook wel 2 cm dik

indien je echt zeker wil zijn gebruik perinsul, 5 cm dik zoals in metselwerk

Stefan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.