koudebrug metalen trap | Ecobouwers.be

U bent hier

koudebrug metalen trap

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van piet-3
12/01/2007 - 17:11

Wij gaan een metalen trap plaatsen en volgens de architect moet deze verankerd worden aan de betonplaat en niet in de chappe (waar isolatie onder zal zitten). Welke mogelijkheden zijn er om een koudebrug te vermijden? Wat is er sterk genoeg om dit te vermijden?

Peter

11 Reacties

Reacties

afbeelding van piet-3
13/01/2007 - 07:24

Kan de trap niet gewoon enkel aan de bovenkant verankerd worden en de onderkant laten "steunen" op de afgewerkte vloer? Het betreft wel een stalen "galvanisé" industriele trap.

afbeelding van francois
13/01/2007 - 08:09

Ik heb dit gedaan met polyethyleenplaat van 4 cm dik
(werkbladen v. slagerij)zeg maar 2 dikke grote snijplanken,met daaronder en boven nog een lap hardgeperste kurk van 3mm
Diende wel voor ondersteuning houten trap,maar je kunt in die plaat ook wel schroeven en draad trekken.

afbeelding van francois
13/01/2007 - 08:10

Ik heb dit gedaan met polyethyleenplaat van 4 cm dik
(werkbladen v. slagerij)zeg maar 2 dikke grote snijplanken,met daaronder en boven nog een lap hardgeperste kurk van 3mm
Diende wel voor ondersteuning houten trap,maar je kunt in die plaat ook wel schroeven en draad trekken.

afbeelding van stef-6
13/01/2007 - 15:15

Peter,

bij ons ook zo gedaan, steunt gewoon op tegels

indien niet mogelijk zou ik voorstellen om voetplaat te maken en deze te plaatsen op een 8 cm boven de beton en dit doormiddel van dikke draadstangen met moer en tegenmoer aan de voetplaat
draadstangen op de beton of in de beton door keilbouten of chemiche verankering

Stefan

afbeelding van piet-3
14/01/2007 - 14:09

Mijn "mechanische achtergrond" zegt mij anderzijds dat 2 vaste verankeringspunten niet erg logisch zijn, (dwz onder en boven vast verankeren), eerder 1 punt vast en 1 punt los. ben ik hierin verkeerd?

Peter

afbeelding van stefan-14
14/01/2007 - 15:12

Peter,

neen zeker niet verkeerd, goed opgelet in de les zou ik zeggen

onze trap staat ook los op de grond en bovenaan vast in beton

Stefan

onze inox/glas trap steunt gewoon los op de tegel... (en de tegel is na 1.5 jaar bewoning nog altijd niet gebarsten of verzakt). onder de tegel zit een chape en onder de chape 12cm isomo vloerisolatie.

groeten,
christophe

afbeelding van piet-3
15/01/2007 - 23:29

dit antwoord krijg ik van de architect als ik de suggestie doe om de trap niet rechtstreeks in de betonplaat vast te maken of indien niet anders kan, er voldoende afstand van te houden en te ondervullen met "isolatie":

"Tot mijn spijt moet ik meedelen dat u niet bevoegd bent om beslissingen te nemen inzage datails betreffende de verankering van de trap in de betonnen vloer.

Uw suggestie tot de aanpassing, kan eventueel in overweging genomen worden, doch uitsluitend na de gepaste analyse door de bevoegde ingenieur stabiliteit."

Ik slik even...en vraag me af of mijn trap mijn huis moet bijeenhouden en ondersteunen... of wat zie ik over het hoofd?

Peter

afbeelding van jan-104
15/01/2007 - 23:37
Jan

Amai, wat voor een uit-de-hoogte-gevallen architect is dat ? Spreekt hij ook gewoon Nederlands en doet hij altijd zo "gewichtig" ?

Als uw architect uiteindelijk toch onderaan wilt bevestigen tot op het beton (en dus een koudebrug maakt) frons ik mijn wenkbrouwen...

Onze trap uit inox werd bovenaan in de beton stevig vastgemaakt en onderaan met kleine bouten gewoon doorheen tegel en beetje chape, ZEKER niet doorheen de 15cm isomo vloerisolatie en 5cm schuimbeton ;-) (daar waren hun boutjes toch te klein voor...hahaha)

Groeten,
Jan

afbeelding van piet-3
16/01/2007 - 23:53

Ik snap niet dat er een ingenieur stabiliteit bij moet komen om de verankering van de trap te bepalen... is dat normaal?

Peter

afbeelding van nik
30/01/2007 - 13:22
Nik

Amaai, ik heb mijn wenkbrauwen nogal moeten fronsen als ik lees wat een architect allemaal durft uitkramen. Ikzelf werk als operational manager bij een bedrijf Metaalconstructies. Hierbij heb ik al meer dan eens ondervonden dat er weinig architecten zijn die een trap kunnen tekenen, laat staan dat ze weten hoe ze moeten verankerd worden. Hervoor richt u zich beter tot de mensen die de trap op maat maken en/of komen plaatsen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.