Koudebrug binnenmuur / buitenmuur | Ecobouwers.be

U bent hier

Koudebrug binnenmuur / buitenmuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david stroobants-4
04/04/2006 - 14:29

In de vraagstaart "Koudebrug vloerisolatie" vernam ik dat je met cellenbeton of foamglas de koudebrug kunt vermijden tussen de vloerplaat en de binnenmuren. In bijlage vind je een ruwe doorsnede van onze woning. Zoals je uit de schets kan opmaken zitten we met een binnenmuur die doorloopt tot buiten. Is het mogelijk om ook deze koudebrug te vermijden en zo ja, hoe doen we dit het best?

Een mogelijkheid zou kunnen zijn om, gelijk met de dakhelling een thermische onderbreking te voorzien in bvb. cellenbeton zodat deze aan de buitenzijde net niet zichtbaar is.

Ik vrees echter dat, door de verschillende uitzettingscoëfficienten van de materialen (gevelsteen buiten + cellenbeton gelijklopend met het dak + snelbouwsteen aan de binnenzijde) scheuren en barsten haast niet te vermijden gaan zijn.

Aan de koudebrug in de vloerplaat is dit minder van belang omdat daar de barst normaal verborgen zal blijven achter de plint. Maar hoe los je dit het beste op?

Eenzelfde situatie heb je volgens mij ook voor bij het plaatsen van bvb. een gemetste schouw, maar ik vermoed dat daar eventuele barsten meestal verborgen blijven in de zolderruimte.

3 Reacties

Reacties

hier kan je OF cellenbeton OF ytong gebruiken, en dit dus in de dikte van je dakisolatie (toch een 23 cm?) plaatsen.

best is van zo nu en dan een MURFOR metselwerkwapening erover te leggen, zo kan je veel barstvorming vermijden.

groeten,
christophe

afbeelding van robin-1
04/04/2006 - 22:05

Heb hetzelfde aan de hand als u.
Was met de gedachte aan het spelen om het op de welfsels met perinsul te onderbreken. Vervolgens tot net onder de pannen met snelbouw of ytong op te trekken.
De facade die dan binnen in de woning komt met bezetbare isolatieplaat af te werken.

Groeten

afbeelding van piet-17
06/01/2008 - 23:20

ik heb sins 26-10 een anderhuis nu heb ik in de badkamer een zwarte plek op het plafond schimmel dus :D ik heb last van een koudebrug hoe kan ik dat oplossen en waar mee ik hoor graag van iemand iets of wat ik er aan kan doen vriendelijke groet piet .PS alvast bedankt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.