koudebrug aan dorpel vermijden | Ecobouwers.be

U bent hier

koudebrug aan dorpel vermijden

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van silvio
09/11/2006 - 15:35

Bestaat er een manier om de koudebrug aan dorpels te vermijden? Isolatie tussen de blauwe steen en de vloer?

Stel ik gebruik perinsul als eerste laag tussen vloer en muren, om zo koudebruggen te vermijden. Dan blijft er alleen een probleem bij de dorpels.

Bij vensterbanken heb ik gezien. 2cm XPS tussen blauwe steen en vensterbank (dus onder het raam)

Maar hoe dit doen bij deuren. Tegels komen tot tegen de dorpel dus de chape en beton eronder ook? Of kan je als de blauwe steen geplaatst is nog perinsul (of andere drukvaste plaat) ertussen zetten zodat enkel de tegel (en lijm) een aansluiting dus koudebrug met de dorpel hebben?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van mon jansegers
09/11/2006 - 16:26

Silvio, isolatie omhoogzetten tegen de binnenkant v/d blauwe steen en aansluiten op de perinsul, juist tot onder de vloertegel plaatsen.(de vloertegel ligt een stuk gelijmd op de isolatie) De voeg tussen tegel en blauwe steen dichtkitten met siliconen. Er mag geen contact zijn tussen blauwe steen en tegel, ook niet met voegmortel.
Mon

afbeelding van bentheuwis
09/11/2006 - 17:22
ben

Beste,

of een deur nemen met onderdorpel, dan heb je hetzelfde principe als bij een raam en je hebt het voordeel dat de deur beter luchtdicht is. De onderdorpel is zowat 2cm hoog tov de afgewerkte vloer. Voor het poetswater buiten te krijgen moet je een andere oplossing zoeken (bv. klokputje).

mvg
ben

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.