koude brug

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo iedereen,

We starten binnekort met onze nieuwbouw.
Nu heb ik een plan advies laten uitvoeren door het centrum duurzaam bouwen in Heusden-Zolder, waar ik als opbouw voor de buitenmuur gaf:gevelsteen 9cm
luchtspouw 2cm
rostwol 2x6cm geschrankt geplaats
silicaat-light 14cm
En voor de koude brug op te vangen foamglas in de eerste bouwlaag.hun advies was hierop:voorstel overgang vloerisolatie wand isolatie dmv. foamglas is een goede oplossing- indienbinnenschuld silicaatsteen is, kan deze ook dienen als koudebrug overgang.
nu is mijn vraag klopt dit? of is dit wel een koudebrug?
graag jullie advies hierover. dank u

Reacties

Johnny,

"...voorstel overgang vloerisolatie wand isolatie dmv. foamglas is een goede oplossing- indienbinnenschuld silicaatsteen is, kan deze ook dienen als koudebrug overgang...."

Je vraag is mij niet 100% duidelijk (indienbinnenschuld ?). Maar silicaatsteen kan zeker niet dienen om een koudebrug te breken. Deze heeft een Lambda waarde van ongeveer 0.9W/mK of meer dan 20keer slechter dan bv foamglas. Een veel te klein isollerend vermogen dus. Cellenbeton bv zou wel een alternatief kunnen zijn.

Walter

Is er een cellenbetonblok die genoeg druksterkte heeft om een gans gebouw in silicaatsteen (De SILKA Lijmblok Light) te dragen? zoja welk type?