Kostprijs buitenmuurisolatie aan de buitenkant | Ecobouwers.be

U bent hier

Kostprijs buitenmuurisolatie aan de buitenkant

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eddy.d
20/09/2011 - 20:20

Volgens Eandis komt er volgend jaar een premie voor buitenmuurisolatie langs de buitenkant van 15€ per m² met een max van 2000 €
Nu vraag ik mij af hoeveel dit ong zal kosten per m²
Iemand enige ervaring met dergelijke isolatie ?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van Jan De Gols
21/09/2011 - 09:42

 Men rekent gewoonlijk op 100-130 €/m², afhankelijk van de afwerking en type isolatie. Dubbele laag (16 cm) EPS met crépi zit in die buurt, lattenwerk met minerale wol(12 cm) en Eternit sidings afwerking ook. Recent nog gezien dubbele laag glaswol (18 cm) op gekruist keperwerk met inlandse lariks afwerking: 180 €/m². Reken daarbij nog de kosten voor herplaatsen of verlengen tabletten en dakoversteken, verplaatsen regenwaterafvoer,.... 

Laten we hopen dat Eandis dit niet subsidieert zolas in het verleden, vanaf R-waarde 1,3 maar wel bijvoorbeel vanaf R=2 of zelfs meer. Dat hebben ze er niet bijgezet. Mag je het zelf doen en krijg je dan ook 15 €/m²? Staat er ook niet bij. In het artikel verder staat wél dat dit "minder evident" is voor DHZ.

 

Ja, 't is duur, en 15 € per m² is niet meer hetzelfde als de sinds dit jaar afgeschafte 40 % belastingvermindering + 4 € van Eandis, maar 't is al iets en deé oplossing bij uitstek om je warmteverliezen langs de muur te beperken. Opletten met rooilijndecreet enerzijds (nieuwe rechten) en nieuw bouwvoorschiften (sinds dec 2010-plichten) anderzijds. Als je gemeente/stad zegt dat je de voorgevel niet mag isoleren, ook al staat er een eigen voortuin van 15 m tussen deze gevel en de straat, dan heb je gewoon pech. En hopen dat je woning niet langs een gewestweg gelegen is, dan maken ze je het nog moeilijker. De andere gevels vormen meestal geen (stedenbouwkundig) probleem

afbeelding van rikdevreese
21/09/2011 - 12:59

 De nieuwe premie geldt niet meer voor DHZ-ers. Over de R-waarde vind ik geen info;

afbeelding van koenkoen
23/09/2011 - 19:46

 Rik,

 

ben je zeker dat deze premie niet meer voor DHZ-ers is, ik vind daar in andere documenten niets van terug.

Koen

 

afbeelding van rikdevreese
24/09/2011 - 13:29

Het ontwerp van ministerieel besluit is beschikbaar op de site van de SERV. Daarin staat uitdrukkelijk dat om in aanmerking te komen voor de premies de werken moeten worden uitgevoerd door een aannemer (let op: moet geen geregistreerd aannemer zijn). Enkel voor dak/zoldervloerisolatie wordt een uitzondering gemaakt.

Het definitieve MB is gisteren door de Vlaamse Regering goedgekeurd. Ik zal het in de gaten houden of er nog wijzigingen zijn tov het ontwerp.

afbeelding van Jan De Gols
21/09/2011 - 14:24

 Bedankt Rik, waar vind ik die info? 

Een gemiste kans overigens, gezien de aanzienlijke kostprijs die kan behoorljk teruggebracht worden bij DHZ (alvast voor isolatie aan de buitenzijde) moet men (de overheid) nu niet gaan hopen dat iedereen nu massaal aannemers zal beginnen zoeken, en blijft het tragische patrimonium slecht tot zeeer slecht geïsoleerd aan de buitenzijde. Wat/wie zit hier weer achter? Dezelfden die de afgelopen jaren al blij waren met R 1.3 aan de buitenzijd?

Zo komt het niet goed. Wél een positieve noot is de verhoogde premie voor betere dakisolatie. Hopelijk worden sommigen nu toch nog overtuigd tot uitvoering.

afbeelding van rikdevreese
24/09/2011 - 13:34

Dag Jan,

zie mijn reply hierboven.

Voor buitenmuurisolatie zijn er natuurlijk altijd creatieve oplossingen te bedenken om samen met een aannemer de werken uit te voeren.

Verhoogde premies voor dakisolatie? In mijn geval (70 m2) krijg ik nu (70 m2 * 8 EUR/m2 voor 20 cm cellulose = 560 EUR) minder dan vroeger (500 EUR + 70 m2 * 4 EUR/m2 = 780 EUR).

Voor muurisolatie is het maar te hopen dat de nieuwe federale regering opnieuw de aftrek voor muurisolatie invoert.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.